Sparta před televizními kamerami vyzve mladoboleslavské Galacticos!

V devátém kole, které se odehraje již zítra, v pondělí 31. října od 20:10 na Podvinném mlýně, dojede na první letošní konfrontaci Sparty s velkým favoritem celé soutěže a zároveň jejím současným lídrem Mladou Boleslaví.

30. listopad -1
Sparta před televizními kamerami vyzve mladoboleslavské Galacticos!

V minulé sezóně zůstali hráči Boleslavi opět těsně pod vysněným vrcholem, když vypadli v semifinále s rozjetými Vítkovicemi. Stejně jako v předchozích letech, tak i letos patří Mladá Boleslav k největším favoritům celé soutěže, což prozatím bezezbytku potvrzuje. Po osmi odehraných kolech jsou mladoboleslavští s náskokem dvou bodů na prvním místě superligové tabulky. Jediným kdo Boleslav v současném ročníku obral o body, byli pražští Bohemians, kteří brali dva body za výhru v prodloužení.

Boleslav v letní pauze tradičně posilovala svůj už tak hvězdami napěchovaný kádr. Jejími útočnými posilami se stali Radek Krajcigr a Jakub Gruber. Především pak Krajcigr platí za velkou posilu ofenzivy pondělního soupeře Sparty. V loňské sezóně, v barvách brněnských Buldoků, nastřílel v základní části 39 branek a stal se tak nejlepším střelcem celé Superligy. Už tak velice kvalitní obsazení brankoviště Mladé Boleslavi posílil Lukáš Bauer, které se do české nejvyšší soutěže vrátil ze švýcarského Grünenmattu.

Naopak kádr třetího celku posledního superligového ročníku opustil Petr Salát, který se vrátil do Liberce. I přes odchod Saláta zůstává v mladoboleslavské šatně obrovské zkušenosti. Hned 16 hráčů z jejich kádru již obléklo seniorský reprezentační dres.

V loňském ročníku byla v obou vzájemných utkáních úspěšnější Mladá Boleslav. V domácím utkání ovšem sparťané dokázali středočeský klub výrazně potrápit a utkání dovedli až do samostatných nájezdů, kde byli boleslavští střelci úspěšnější a sparťané tak bohužel padli.

Sparta se musí oklepat z páteční porážky od Kladna a proti vedoucímu týmu tabulky předvést naprosto odlišný výkon. Utkání mezi Spartou a Boleslaví startuje na Podvinném mlýně už zítra 31. října ve 20:10!

V průběhu utkání se můžete těšit na vstupenky na hokej Sparta vs. Litvínov, futsal Sparta vs. Česká Lípa, foto soutěž s populárním Superfinálemanen či autogramiádu brankáře hokejové Sparty Filipa Novotného! 

Dále čtěte