Sparta po boji na Boleslav nestačila

V devátém kole se na Podvinném mlýně střetla Sparta s Mladou Boleslaví. Sparťané dokázali s velkým favoritem držet krok po dvě třetiny. Boleslav však hrála trpělivě, počkala si na své šance a ty v závěru utkání nemilosrdně trestala.

30. listopad -1
Sparta po boji na Boleslav nestačila

Úvod televizního utkání přinesl řadu šancí na obou stranách. Žádný z týmů se však nedokázal prosadit. První branka přišla až v polovině desáté minuty, kdy hostující Jelínek využil přesilovou hru, kterou Boleslav dostala za faul domácího Krejči. Po vstřelené brance měla Boleslav další velké šance na navýšení svého vedení, naštěstí však žádnou nevyužila. Naopak sparťanům se po kombinaci Krejči se Zouzalem podařilo vyrovnat. Vyrovnaný stav vydržel pouhé dvě minuty. V polovině sedmnácté minuty napřáhl ke střele od mantinelu Natov a vrátil Boleslavi vedení. Oba týmy si ještě pár šancí před koncem první třetiny vytvořili, ale stav skóre už se nezměnil.

Sparta do druhé třetiny vlétla a už po 34 vteřinách bylo srovnáno. Rychlý brejk využil po Časarově přiťuknutí Pruner. Bohužel Boleslav našla na Prunerův gól rychlou odpověď. Už minutu po vyrovnávací brance vrátil hostům vedení Tomáš Chroust. Sparťané nechtěli dát Boleslavi nic zadarmo a dál se tlačili do útoku. Odměnou jim bylo po faulu na unikajícího Ujhelého trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Bína, ale na Bauera v mladoboleslavské brance si nepřišel. Sparťané tak alespoň dostali výhodu přesilové hry, kterou dělovou ranou do horního růžku branky využil Marvánek a srovnal tak na 3:3. Stejně jako v předchozích případech vyrovnaný stav nevydržel příliš dlouho. Už dvě minuty po přesilovkové brance Marvánka se z volného úderu od mantinelu prosadil Gruber. Před koncem třicáté třetí minuty vybídl Curney křížnou přihrávkou Natova, který se při zakončení se nemýlil a zvýšil tak na 5:3 pro hosty. Dvě minuty před koncem druhé třetiny dostali sparťané, po vyloučení Jelínka, výhodu další přesilové hry. Tentokráte si jim ji nepodařilo využít a na tabuli tak po dvou třetinách svítilo skóre 5:3 pro hostující Boleslav.

Sparťané před svými úžasnými diváky nechtěli nic vzdát a hned od začátku poslední části se snažili snížit. Hned při prvním střídání ve třetí třetině se do výhodné pozice dostal Časar, bohužel míček za záda boleslavského brankáře nedostal. Boleslav na několik sparťanských šancí ze začátku třetiny odpověděla gólem Boušky, který zvýšil náskok Boleslavi už na tři branky. Sparta se nadále snažila snížit a vytvářela si dobré příležitosti. Největší šance si svou aktivní hrou vytvořil Košir, který se řítil dvakrát sám na branku, ale v ani jednom případě Baura nepřekonal. Sparťané vrhli všechny síly do útoku a už od padesáté druhé minuty zkoušeli hru v šesti, ale ani ta jim tížené snížení nepřinesla. Boleslav hrála koncovku utkání trpělivě, počkala si na své šance a v posledních šesti minutách postupně navýšila své vedení až na 9:3. Už to vypadalo, že takto utkání také skončí, ale půl minuty před koncem ještě Sparta, zásluhou střílejícího Kadocha a tečujícího Vrány, kosmeticky upravila na konečných 4:9.

ACEMA Sparta Praha - Technology Florbal MB 4:9
branky: 15. Marek Zouzal, 21. Matěj Pruner, 25. Jan Marvánek, 60. Jakub Vrána - 10. Jan Jelínek, 17. Jan Natov, 22. Tomáš Chroust, 26. Jakub Gruber, 33. Jan Natov, 43. Jiří Bouška, 55. Jiří Curney, 58. Josef Pluhař, 60. Jiří Curney; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 540; zásahy brankářů: Martin Beneš 18 - Lukáš Bauer 18; po třetinách: 1:2, 2:3, 1:4;

Dále čtěte