Elévky ovládly letošní ročník ligy!

Dne 23. dubna se naše nejmladší Sparta Girls vydaly na poslední ligový turnaj své kategorie s cílem nejen obhájit první místo, ale zabojovat o celkové prvenství ligy. To se podařilo!

Klubové zprávy | 5. květen 2023
Elévky ovládly letošní ročník ligy!

První zápas s SK Dvojka Praha byl sice trochu nervózní, jelikož holkám na tomto turnaji stačila jediná výhra k celkovému vítězství ligy, ale holky to zvládly a vyhrály 5:1. Tím mohla propuknout radost! Po krátké oslavě se už hráčky šly připravit na těžkého soupeře FBŠ Bohemians, holky ukázaly sílu týmu a nakonec si připsaly remízu. Šlo se slavit dále, tým dostal na hlavu korunku a od trenérky Julči pohár. Následoval třetí zápas s domácím týmem Florbalová akademie MB. Po vyrovnaném výkonu nakonec Sparta vyhrála 6:4 a následoval konec oslav, kdy holky obdržely dort. Poslední zápas na turnaji tým Sparta Girls ovládl vysoko 12:6 nad Tatranem. A je dobojováno, holky opouštějí halu s velkým úsměvem a radují se také rodiče, byla to skvělá sezóna. Tým elévek za tuto sezonu udělal velký kus práce a je zde vidět i příslib do budoucna.

Závěrečný turnaj komentuje hlavní trenérka Julie Pecinová:

Letošní sezóna se vydařila velmi dobře. Tým složený z elévek Barrandov a Podvinného Mlýna, který se na začátku sezony skoro neznal, ukázal, jaká je v něm síla. Už od začátku bylo jasné, že každý tým v prvním koši bude náročným soupeřem, ale myslím, že jsme se s tím většinou vypořádaly lépe než dobře. Z celkových 40 zápasů jsme do vítězného konce nedotáhly pouze 12, z čehož 5 z nich byly remízy, myslím si, že je to veliký úspěch, který, ukazuje, že se holky mohou právem nazývat "Vítězkami ligy". Jako nejvíce pozitivní vnímám to, jak se holky naučily lépe pracovat jako tým. Od druhé poloviny sezóny jsme dokázaly nepříznivé výsledky otáčet v náš prospěch a to díky týmové spolupráci a samozřejmě výborným výkonům mých svěřenkyň. Celkově hodnotím sezónu jako opravdu povedenou a doufám, že se nám bude dařit i do budoucna na neligových turnajích. Na závěr chci poděkovat všem rodičům za pomoc jakéhokoli charakteru a za to, že nás podporovali i ve chvílích, kdy se nedařilo a nikdy to s námi nevzdali. 

Své slovo přidává také šéftrenér Sparta Girls Tomáš Kozlík: 

U nás ve Spartě jsou kategorie elévek a mladších žákyň specifické tím, že děvčata trénují ve svých kategoriích na Podvinném Mlýně, resp. na Barrandově a společně se setkávají pouze na turnajích. Proto je velmi důležité využít společný čas na maximum a postupem sezóny vytvářet dobrý kolektiv. Stejně jako v každém jiném týmu, i u týmu elévek se ne vždy všechno úplně podařilo, nicméně věřím, že celkový dojem ze sezóny je pro holky, rodiče a i trenérku pozitivní, když holky předváděly konstantně dobré výkony. Víme, že v takto nízkém věku je to spíše o získání lásky ke sportu a naučení se základních dovedností (florbalových či kolektivních), než o výhrách. Nicméně je jasné, že z turnaje se po vítězství odchází vždycky o trošku lépe a z mého pohledu se během sezóny povedlo u většiny holek i onu jiskru zapálit. Na závěr se sluší poděkovat trenérce J. Pecinové, pro kterou to byla její první kompletní sezóna v pozici trenérky a postupem času se toho spoustu naučila. A díky patří také rodičům, kteří Julču v případě kolize s jejími zápasy na turnajích zaskočili. Věřím, že nám tato kategorie bude dělat radost i v dalších sezónách.

Autor článku: Terezie Morisáková

Dále čtěte