Mistři! Dorostenci jako první tým v historii Sparty slaví titul. Vítkovice sestřelil Jakub Mühlfait

Obrovský klubový úspěch! Dorostenci jako první tým Sparty ovládli Mistrovství České republiky, které se odehrálo 16.-17. dubna v Ostravě. Ve vyřazovacích bojích postupně porazili Bulldogs Brno, Florbal Chodov, Tatran Střešovice a ve finále také Vítkovice 3:2 v prodloužení.

U17 "A" | 17. duben 2022
Mistři! Dorostenci jako první tým v historii Sparty slaví titul. Vítkovice sestřelil Jakub Mühlfait

Cesta na Mistrovství České republiky začala na domácím hřišti proti Bulldogs Brno. Osmifinálové dvojutkání zvládli lépe Sparťané, kteří i přes první vyrovnaný zápas (5:5), dokázali urvat vítězství 7:1 a zajistili si tak postup mezi top 8 týmů z celé republiky. 

K závěrečným bojům MČR dorostenecký tým vyrazil už v pátek 16. dubna, aby měl dostatek času na přípravu a veškerou soustředěnost mohl směřovat na vyřazovací kola. Sobotní čtvrtfinálové zápasy proti Chodovu se Spartě povedly. Ranní utkání kluci vyhráli vyšším rozdílem 8:4 a zaslouženě tak získali náskok čtyř branek do odpoledního zápasu. Druhé čtvrtfinále si Sparťané pohlídali a porazili Chodov také napodruhé, nyní poměrem 5:3. Sparta tak s celkovým skóre 13:7 postoupila do sobotního semifinále, kde ji čekal Tatran. 

Na sobotní semifinálový zápas se Sparťané dobře připravili. Na rozdíl od osmifinále a čtvrtfinále, nedělní semifinále se hrálo systémem jediného utkání na 3x15 minut. Sparta se na Tatran dobře nachystala. Nepříliš velkou produktivitou Sparťané dokázali utkání urvat v prodloužení i přes to, že v posledních minutách základní hrací doby, a v začátku prodloužení čelili přesilovce Tatranu 5 na 4. Vítěznou branku vstřelil Jakub Šváb a po výhře 3:2 v prodloužení, nasměroval své spoluhráče do prvního finále Mistrovství České republiky. 

Ve finále Sparta narazila na Vítkovice, které tak hrály v domácím prostředí. Vyrovnaný zápas dospěl až do prodloužení, které rozhodl Jakub Mühlfait v čase 51:16. Tým dorostenců se stal prvním týmem našeho klubu, který vyhrál titul Mistrů České republiky. Pánové, gratulujeme vám a děkujeme za skvělé výkony, byla radost sledovat vaši cestu. Mistři! 

#myjsmesparta

Dále čtěte