Dorostenci odjíždí na MČR! Jsme připraveni, říká hlavní trenér OJ Thompson

Vrchol dorostenecké sezony je tady! O víkendu 16.-17. dubna uvidíme Mistrovství České republiky, které se odehraje v Ostravě. Po úspěšném osmifinále proti Bulldogs Brno nyní naše dorostence čeká ve čtvrtfinále pražský soupeř Florbal Chodov. Sparťané odcestují do Ostravy již dnes, před odjezdem jsme se ještě zeptali na pár slov hlavního trenéra Olivera-Jamese Thompsona.

U17 "A" | 15. duben 2022
Dorostenci odjíždí na MČR! Jsme připraveni, říká hlavní trenér OJ Thompson

Ojayi, vrchol sezóny je tady. Na tuto chvíli jste se z důvodu pandemie těšili téměř tři roky a nyní je to tu. Jak se těšíte? ,,Všichni se těšíme hrozně moc! Jak jsi nastínil, máme za sebou tři roky práce, kdy jsme vždy směřovali naše úsilí k vrcholu sezóny, tedy k MČR. Vzhledem k pandemii jsme jednou o vrchol sezóny přišli a jednou jsme vlastně žádnou sezónu ani neměli, takže o motivaci našeho týmu není nouze, těšíme se." říká v úvodu o natěšenosti hlavní trenér dorostenců OJ Thompson. 

V osmifinále jste si na domácí půdě poradili s Bulldogs Brno i přes to, že první zápas skončil nerozhodně 5:5, druhý zápas jste ovládli jednoznačně 7:1. Jak nyní probíhal tréninkový proces a příprava na finální boje? ,,V uplynulých týdnech jsme už jen ladili sestavu a zaměřili se na taktické detaily, které nám určitě během turnaje pomohou. Troufám si říci, že jsme opravdu dobře připraveni," říká s jistotou hlavní trenér. Ve dvojutkání proti Bulldogs jsme v prvním utkání mohli vidět lehkou nervozitu. Druhý zápas byl pravým opakem a předvedená hra vypadala naprosto skvěle. Na co se nyní budete nejvíce soustředit? ,,Pro nás bude nejdůležitější nenechat se svázat tím, že jde o MČR. Cílem bude se soustředit na hru a na to, abychom prodali naše dovednosti. To je náš klíč k úspěchu," potvrzuje Thompson. 


Z tvých slov cítím, ambice a očekávání jsou velmi vysoká, je to tak? ,,Očekává se, že každý člen týmu podá své maximum. Pouze v tu chvíli můžeme mít ty nejvyšší ambice. Prvním krokem je čtvrtfinále s Chodovem, na které jsme připraveni. Nic jiného teď nemůžeme mít na mysli," říká o ambicích dorosteneckého týmu hlavní trenér OJ Thompson. MČR vypukne už zítra, kdy vyjíždíte? Jedou vás podpořit také rodiče? ,,Jelikož hrajeme už v sobotu v 9:30, vyrážíme dnes odpoledne. Přijedeme k večeru a budeme mít dost času na aklimatizaci a odpočinek. Řada rodičů nás jede podpořit, někteří autem, někteří vlakem. Určitě budeme mít na zápasech podporu i v hledišti, a za to jsme velmi rádi," uzavírá rozhovor s úsměvem OJ. 

Program MČR:

Sobota 16.04. 2022 1. utkání čtvrtfinále:

09:30 ACEMA Sparta Praha UNYP - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 
11:00 TJ Sokol H.Brod Erupting Dragons - Florbal Primátor Náchod 
12:30 Sokol Brno I EMKOCase Gullivers - Tatran Střešovice 
14:00 FbŠ Bohemians DDM Praha 7 - 1. SC TEMPISH Vítkovice 

Sobota 16.04.2022 2. utkání čtvrtfinále

15:30 ACEMA Sparta Praha UNYP - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 
17:00 TJ Sokol H.Brod Erupting Dragons - Florbal Primátor Náchod 
18:30 Sokol Brno I EMKOCase Gullivers - Tatran Střešovice 
20:00 FbŠ Bohemians DDM Praha 7 - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Neděle 17.04. 2022:

10:00 semifinále 1 
11:30 semifinále 2 
14:30 o 3.místo 
16:00 finále

    Sparťani, hodně štěstí, budeme vám držet palce! 

    #myjsmesparta

      Dále čtěte