Letní soustředění 2022 a nové lokality pro přípravu sparťanské mládeže!

Po několika letech měníme lokalitu letního soustředění sparťanské mládeže, kterého se tradičně účastní až přes 300 hráčů a hráček Sparty. V Králově Dvoře, kde soustředění tradičně několik let probíhalo, jsme za covidové situace nedokázali najít shodu při organizaci jednotlivých turnusů a vnímali jsme, že zejména pro starší kategorie chceme zajistit vyšší standard ubytování, kde účastníkům zajistíme lepší podmínky pro regeneraci a přípravu na jednotlivé tréninky. Kategorie od starších žáků letos pojedou na soustředění do Světlé nad Sázavou, kam se vydá také dívčí složka. Akademie Barrandov a Podvinný mlýn čeká soustředění v krásném areálu Sunny Canadian, který se nachází kousek za Prahou. Kompletní přehled jednotlivých turnusů najdete v článku. Na letní soustředění 2022 se můžete přihlásit už nyní přes epřihlášku na své členské sekci.

Letní soustředění 2022 a nové lokality pro přípravu sparťanské mládeže!

První turnus: ženská složka, dorost A, junioři A a U23

Termín: 3.-8. srpna 2022

Druhý turnus: starší žáci A, starší žáci akademie, dorost akademie, junioři akademie

Termín: 8.-13. srpna 2022

První i druhý turnus soustředění letos proběhne ve sportovním areálu ve Světlé nad Sázavou, kde jsou pro naše týmy nadstandardní podmínky pro sportovní rozvoj, ale také pro regeneraci a trávení volného času mezi jednotlivými tréninky. Sportovní areál ve Světlé nad Sázavou nabízí pro naše hráče a hráčky velkou multifunkční sportovní halu s florbalovým povrchem, malou sportovní halu pro doplňkové aktivity, venkovní hřiště s umělým povrchem, venkovní basketbalové hřiště a atletický ovál s tartanem. 


Velkým benefitem této lokality je pak ubytování, které je kousek od sportovního areálu, konkrétně na internátu zdejšího gymnázia a střední umělecko-průmyslové školy. Hráči a hráčky budou ubytované ve dvoulůžkových pokojích, což přispěje k lepším podmínkám pro regeneraci mezi sportovním a florbalovým programem. Při náročném sportovním programu, vnímáme regeneraci, zvláště u těchto kategorií, jako velmi důležitou součást soustředění. Na ubytování nám bude k dispozici také klubovna a "herna". Klubovnu budeme využívat zejména k týmovým poradám a videorozborům. Hráči a hráčky se v klubovně budou moci potkávat a trávit zde volný čas například po obědě. 


Strava je pro všechny účastníky zajištěna v jídelně gymnázia formou snídaně, dopolední svačiny, oběda, odpolední svačiny, večeře, druhé večeře a samozřejmě pitného režimu. Hlavním programem těchto dvou turnusů je sportovní a florbalová příprava do nadcházející sezony. Jsme přesvědčeni, že přesun soustředění z Králova Dvora do Světlé nad Sázavou je tím pravým krokem vpřed v přípravě našich starších kategorií. Epřihlášku na soustředění do Světlé nad Sázavou najdete už nyní ve své členské sekci. 

Třetí turnus: soustředění akademie a nově také pro přípravku (2010-2016) 

Termín: 9.-14. srpna 2022 

Soustředění pro naše nejmenší hráče a hráčky proběhne na Sunny Canadian v Jesenici u Prahy. Při organizaci programu a samotného soustředění pro naše nejmenší hráče a hráčky z akademie vnímáme, že pro nabitý program soustředění je důležité mít vše na jednom místě. Proto se nám podařilo vyjednat soustředění v nádherném areálu Sunny Canadian, kde budeme mít jednotlivá sportoviště, ubytování a stravování v jednom areálu, který nabízí sportovní halu, sportovní sál, venkovní hřiště s umělým povrchem přímo také na florbal, venkovní fotbalové hřiště a workoutové hřiště. Využívat budeme moci také velkou zahradu pro jakékoli sportovní, ale také mimosportovní aktivity. 



Ubytováni budeme v jednotlivých třídách školy maximálně po deseti hráčích, pro každého účastníka bude zajištěna také matrace. Mimo sportovišť a tříd budeme moci využívat také doplňkové aktivity jako ping-pong, stolní fotbálek, klubovnu s promítačkou a mnoho dalších prostor pro rozvoj našich nejmenších sparťanů a sparťanek. 


O stravu se nám postarají skvělé paní kuchařky přímo ze Sunny Canadian, které nám připraví snídaně, dopolední svačiny, obědy, odpolední svačiny, večeře a druhé večeře. Nebude chybět ani pitný režim po celou dobu soustředění. Jsme velmi rádi, že se nám pro naše nejmenší hráče a hráčky podařilo zajistit tak krásný multifunkční areál, díky kterému budeme mít vše v dosahu a budeme se tak moci plně soustředit na sportovní a hlavně florbalový program. 

Na soustředění v Sunny Canadian spouštíme přihlášky také pro přípravkáře, kteří mohou absolvovat soustředění v klasickém režimu s přespáním či využít možnosti příměstské formy a užít si tak jednotlivé dny soustředění se svými kamarády a kamarádkami. Budeme velmi rádi, když na soustředění uvidíme naše nejmenší naděje, pro které připravujeme program přiměřený věku všech účastníků. Stejně jako na první a druhý turnus, také na turnus v Sunny Canadian je již připravena přihláška v členské sekci. 

V případě jakýchkoli dotazů k jednotlivým turnusům soustředění, prosím, kontaktujte vedoucího akcí Petra Bínu (petr.bina@sparta-florbal.cz) či svého šéftrenéra, který vám poskytne bližší informace o akci. 

Dále čtěte