Tým má své lídry a má velký potenciál, jedeme připraveni, říká před MČR starších žáků Radek Skalička

Je to něco málo přes čtrnáct dní, kdy dorostenci Sparty oslavili historicky první klubový titul mistrů České republiky a už se blíží další turnaj, který rozhodne o nejlepším týmu České republiky, tentokrát však v kategorii starších žáků. Turnaj se odehraje v termínu 6.-8. května v Novém Městě nad Metují. Postarají se mladí Sparťané o další klubový úspěch? Na to jsme se zeptali asistenta hlavního trenéra Radka Skaličky.

U15 "A" | 4. květen 2022
Tým má své lídry a má velký potenciál, jedeme připraveni, říká před MČR starších žáků Radek Skalička

Radku, základní část je za vámi, zakončili jste ji na prvním místě a v průběhu sezony tým prohrál pouze pět zápasů z celkových šestatřiceti. Výsledkově se vám tedy velmi dařilo, jak hodnotíš základní část ze svého pohledu? ,,Základní část byla z naší strany dobrá, prohráli jsme pouze několik zápasů, ale právě tyto zápasy nás velmi dobře prověřily a ukázaly nám, na čem je potřeba pracovat, abychom byli dobře připraveni na blížící se Mistrovství České republiky," hodnotí průběh sezony Radek Skalička. Výsledkový úspěch je jedna věc, ale celkový rozvoj hráčů věc druhá, v čem vidíš největší posun? ,,Velký posun kluci udělali jak v individuálních činnostech, tak samozřejmě v herních činnostech celého týmu. Soustředili jsme se především na celkový rozvoj hráčů a zejména rozvoj jejich silných stránek," říká Skalička.

Tým, který odcestuje na Mistrovství České republiky spolu hraje už poměrně dlouhou dobu. Jednotliví hráči s florbalem začínali ve velmi útlém věku kolem pěti - šesti let. Na jejich výchově se podílelo mnoho trenérů jako například Radek Križko nebo Ojay Thomspon, zmínit musíme také hráče A týmu Milana Garčara a Jakuba Kolstrunka. Ty jsi se k týmu zapojil tuto sezónu, jak bys nyní tým charakterizoval? ,,Charakteristika týmu je velmi široká. Kluci jsou výborně fyzicky a technicky vybaveni. Tým v průběhu celé sezony velmi kvalitně a nadstandardně trénuje. Každý v týmu pracuje na svém rozvoji, a to nejen s florbalkou. V týmu jsou jasně určené role, tým má své lídry a má velký potenciál k dalšímu růstu, působí na mě velmi dobře," popisuje tým starších žáků Radek Skalička. 

Jak jsme již zmínili, tým spolu hraje už několik let a má za sebou také úspěšné velké turnaje, které často dotáhl do vítězného konce. Můžeme zmínit například Hummel Open Game v Brně, nebo také loňský Salming Cup, kdy kluci porazili ve finále Mladou Boleslav. Mistrovství České republiky je ale premiérová záležitost. Připravovali jste se nějak speciálně? ,,Od ledna jsme absolvovali speciální tréninkový proces nad rámec klubových tréninků. Kluci měli několik mini soustředění, kde jsme se věnovali herním věcem, teambuildingu, ale také jsme se bavili o tom, co od MČR očekávají, jaké mají cíle a mnoho dalšího... Myslím si, že všichni hráči jedou kvalitně připraveni," říká jistě Skalda a zmiňuje hlavní sílu týmu: ,,Naše hlavní síla bude v kompaktnosti, fyzické i taktické připravenosti a velké chuti na turnaji uspět. Velmi se těšíme na samotnou atmosféru a možnost poměřit síly a dovednosti proti nejlepším týmům v České republice. Chceme se prezentovat kvalitní hrou, slušným vystupováním a výsledkově? Chceme turnaj vyhrát!"

Na MČR vás pojedou podpořit také rodiče hráčů, kteří se ve velké míře zapojují do nejrůznějších činností kolem týmu, čehož si hráči a trenéři určitě velmi váží. Jak ty vnímáš podporu rodičů z pohledu trenéra? ,,Podpora rodičů je ve sportu samozřejmě velmi důležitá a ve Spartě vnímám, že je podpora rodičů obrovská, za což jim patří velké díky! Jsme rádi, že se rodiče chtějí podílet na úspěchu týmu a jedou nás podpořit. Těšíme se na skvělou atmosféru, kterou nám na MČR připraví," uzavírá rozhovor Radek Skalička.

Rozpis zápasů Sparty ve skupině: 

Pátek 6.5. | 13:00 | ACEMA Sparta Praha Blue - Bulldogs Brno

Pátek 6.5. | 17:00 | ACEMA Sparta Praha Blue - ASK Bystřice nad Pernštejnem

Rozpis zápasů MČR starších žáků: 

Více informací o turnaji.

Mladým Sparťanům budeme držet palce stejně jako dorosteneckému týmu. Kluci, předveďte své maximum a těšíme se na vaše výkony!

Dále čtěte