Mistrovství světa se přelévá do vyřazovacích bojů

Mistrovství světa má za sebou základní skupiny a už dnes jsou na programu první zápasy playoff. Pojďme se podívat, na koho narazí Česko a Slovensko, které čeká osmifinále už dnes!

Muži A | 7. prosinec 2021
Mistrovství světa se přelévá do vyřazovacích bojů

Základní skupina nedopadla pro český výběr dle představ a o celkové pořadí hrál tým Petriho Kettunena až do posledního zápasu. Po vysoké výhře nad Německem přišla ledová sprcha v duelu proti Švýcarsku, ve kterém Česko nezvládlo klíčovou koncovku utkání a nakonec prohrálo 2:4. Třetí zápas základní skupiny proti Norsku se našim mužům povedl a výhrou 7:3 si zajistili celkové druhé místo ve skupině, tedy postup do středečního čtvrtfinále, ve kterém se utkají s jedním z dvojice Kanada - Lotyško.

Slováci zvládli základní skupinu o kousek lépe. Po třech zápasech ve skupině si zaslouženě připsali devět bodů za výhru nad USA, Polskem a Thajskem. Slovensko odehraje osmifinále playoff už dnes od 12:00 proti Německu. Výhra by znamenala postup do čtvrtfinále a postup mezi osm nejlepších týmů světa. 

Jak se dařilo našim hráčům?

Martin Beneš odchytal zápas proti Německu, ve kterém neinkasoval jediný gól a svůj start na MS oslavil vychytanou nulou. Mikuláš Krbec si v základní skupině připsal pět bodů za gól a čtyři asistence. Mezi slovenskými hráči byl nejvíce vidět Lukáš Ujhelyi, který si ve třech zápasech připsal šest bodů (4+2), Michal Pažák pak (1+2) a Kristián Kozák (2+0). 

Dále čtěte