Gólová smršť a postup do semifinále Poháru Českého florbalu

Čtvrtfinále Poháru Českého florbalu nabídlo reprízu patnáctého kola Livesport Superligy pouze s tím rozdílem, že nyní jsme v utkání proti Liberci viděli o mnoho více branek. Sparta si sebevědomým výkonem došla pro vysokou výhru a svou pohárovou cestu bude pokračovat v semifinálovém boji proti vítězi duelu Black Angels - Florbal Chodov.

Muži A | 24. listopad 2021
Gólová smršť a postup do semifinále Poháru Českého florbalu

Úvodní minuty utkání byly v jasné režii Sparty, které přinesly také hned několik branek. V osmnácté minutě utkání Sparta vedla už 5:1 po dvou trefách Zouzala a přesných střelách Ujhelyiho, Kareše a Pažáka. 

Druhou třetinu gólově opět zahájili hráči v rudých dresech. Po úvodní brance druhé třetiny se Liberec lehce nadechl kontaktní brankou na 2:6, v tu chvíli si ale slovo vzala opět Sparta a po gólu Bartoše odskočila do vedení 7:2. Liberec i díky přesilové hře dokázal snížit na 4:8, to Spartu ale nezastavilo v dalších gólových příležitostech. Skóre se po druhé třetině zastavilo na vysokých 10:5.

Liberec do třetí třetiny rozhodně nešel odevzdaně a postupně dokázal snížit až na 7:10 a dlouho držet Spartu bez vstřelené branky. Gólově bláznivé utkání se zastavilo po šedesáti minutách základní hrací doby za stavu 13:8. V semifinále Poháru Českého florbalu se Sparta utká s vítězem zápasu Black Angels - Florbal Chodov.

Nyní Livesport Superligu čeká reprezentační přestávka při které uvidíme v akci na světovém šampionátu ve Finsku hned pětici našich hráčů. Ve slovenském národním týmu nastoupí Lukáš Ujhelyi, Michal Pažák a Kristián Kozák. Český dres oblékne útočník Mikuláš Krbec a gólman Martin Beneš. Domácí ligové utkání čeká Spartu až 22.12. proti FbŠ Bohemians od 19:15 v UNYP ARENĚ.

Dále čtěte