Sparta v Ostravě uhrála bod, Sparta Girls po víkendu slaví šestibodový zisk

Ve čtrnáctém kole Livesport Superligy zavítali svěřenci Ondřeje Kašpárka do daleké Ostravy, kde od 17:00 zahájili utkání proti domácímu FBC. Zápas nenabídl mnoho branek a za stavu 3:3 zápas dospěl do prodloužení a následných nájezdů, ve kterých Ostrava proměnila všechny pokusy a připsala si bod navíc. Povedenější víkend má za sebou tým žen, který dokázal ve venkovních utkáních porazit SKV a Kutnou Horu.

Muži A, Ženy | 15. listopad 2021
Sparta v Ostravě uhrála bod, Sparta Girls po víkendu slaví šestibodový zisk

Sparťané vyjeli do Ostravy v neděli v dopoledních hodinách a po dlouhé cestě nastoupili od 17:00 proti domácímu celku FBC Ostrava. Až do 47. minuty poznal zápas pouhé dva střelce utkání, kteří oba dokázali vstřelit po dvou brankách. Za domácí tým se stal střelcem dvou branek Daniel Chatrný, který vždy srovnával jednobrankový rozdíl po parádních trefách Marka Zouzala. Třetí a zároveň vedoucí branku Ostravy vstřelil ve 47. minutě Lukáš Pešat a Sparta musela závěrečné minuty odehrát v šesti hráčích, aby dokázala srovnat. Branku na 3:3 vstřelil 85 vteřin před koncem základní hrací doby Lukáš Ujhelyi a rozhodl tak o prodloužení a následných nájezdech.

Sparta v utkání ukázala také fair-play gesto, kdy se v první třetině hráči přiznali k obdržené brance, kterou rozhodčí původně neuznal. V zápase padla také jedna červená karta, kterou si za svůj faul vysloužil Radim Křenek, který tak v půlce zápasu opustil svůj tým a zamířil do kabiny. ,,Měli jsme dobrý vstup do utkání, přibrzdilo nás pětiminutové oslabení, kdy nás uspokojilo to, že jsme ho odbránili a vytratila se z nás potřebná hladovost. Sice se nám podařilo srovnat, ale Jeden bod proti Ostravě je prostě hrozně málo," hodnotil výkon svého týmu hlavní trenér Ondřej Kašpárek.

Povedenější víkend mají za sebou Sparta Girls, přesněji ženský A tým, který v přímém souboji o páté místo porazil SKV 6:4 a v nedělním utkání oslavil výhru na půdě Kutné Hory 6:3. ,,Ve víkendových utkáních se projevila naše dobrá práce v tréninkovém procesu a zodpovědný přístup všech hráček. Je za námi půlka sezony a my musíme dál pracovat a posouvat náš herní projev," říká k povedenému bodovému víkendu šéftrenér dívčí složky Tomáš Kozlík. 

Patnácté kolo Livesport Superligy čeká muže už tento čtvrtek od 19:45 v UNYP ARENĚ, kam zamíří FBC Liberec. 

Vstupenky na utkání si můžete už nyní zajistit v síti Ticketportal.

Online program utkání ACEMA Sparta Praha - FBC Liberec

Dále čtěte