Povedená druhá třetina srazila Liberec a Sparta doma prodlužuje vítěznou šňůru

Čtvrteční dohrávka 15. kola Livesport Superligy nabídla duel mezi domácí Spartou a týmem FBC Liberec, který zavítal na horkou půdu UNYP ARENY, kde Sparta drží povedenou šňůru domácích vítězství. Začátek utkání vypadal velice nenápadně, ale druhá třetina takřka rozhodla o vítězi a Sparta doma prodlužuje vítěznou šňůru na sedm zápasů.

Muži A | 19. listopad 2021
Povedená druhá třetina srazila Liberec a Sparta doma prodlužuje vítěznou šňůru

První branku utkání vstřelil Jakub Kolstrunk, jehož střela byla nešťastně tečována bránícím hráčem Liberce a skončila pod horní tyčkou liberecké branky. Po vyloučení Bartoše přišlo srovnání na 1:1 když se v přesilové hře trefil Filip Smutný. Před odchodem do šaten Sparta ještě stihla odpovědět a byl to opět Jakub Kolstrunk, který trefil přesně po přihrávce Kristiána Kozáka. 

Ve druhé třetině se Sparta utrhla ze řetězu a postupně nastřílela čtyři branky a pouze dvakrát inkasovala. Trefili se útočníci Juha, Košir a dvakrát Krbec, který proměnil brejkovou situaci po úniku Ujhelyiho v oslabení. Po čtyřiceti minutách hry tedy Sparta držela vedení 6:3. 

V úvodu třetí třetiny Liberec snížil na 6:4 a pomalu se dostával zpět do zápasu. V 52. minutě se podruhé v utkání trefil Košir, dále pak Pažák, který poslal Spartu do vedení 8:4. V poslední minutě pouze upravil skóre na 8:5 liberecký Filip Smutný.

V pondělí 22.11. odehrajeme televizní utkání na hřišti pražského Chodova. Utkání začíná v 16:50 na ČT Sport. Liberec do UNYP ARENY zamíří opět ve středu 24.11. od 19:30, kdy nás čeká čtvrtfinále Poháru Českého florbalu. Vstupenky si můžete zakoupit v síti Ticketportal.

Dále čtěte