Sparta se proti Ostravě natrápila a ztratila důležitý zápas!

V devatenáctém kole Tipsport Superligy Sparta na domácí půdě přivítala Ostravu, která si zodpovědným výkonem připsala tři body. Sparťané měli mnoho šancí, kdy mohli nepříznivý stav otočit, ale v koncovce se jim uspokojení nedostavilo. Sparta podlehla Ostravě 3:6 a cesta do play-off se sparťanům velmi zkomplikovala.

30. listopad -1
Sparta se proti Ostravě natrápila a ztratila důležitý zápas!

Sparťané si dobře uvědomovali důležitost zápasu a hned v úvodu nastavili vysoké tempo, bohužel dobrou náladu sparťanských hráčů zkazil Trulík, který se hned v druhé minutě utkání dokázal z nenápadného protiútoku prosadit a velmi brzo tak Spartě ukázal, že se utkání rozhodně nebude konat ve stejném duchu jako v sedmém kole v Ostravě. I přes to, že se většina času první třetiny odehrála na půlce Ostravy, Spartě se dlouho nedařilo prosadit. Hosté několika bloky dokázali držet těsný náskok a minutu před koncem první dvacetiminutovky navýšil skóre Malajka, který se trefil z velmi ostrého úhlu od levého mantinelu.

Fanoušci v hale, kteří dorazili sparťany povzbudit moc dobře věděli, že pokud Sparta nezabere a nevstřelí kontaktní branku, bude zle. Další tvrdá rána pro Spartu nastala v době, kdy rozhodčí nařídili trestné střílení na branku Beneše. Nájezdu se ujal Klimscha, který zvolil velmi trpělivé provedení, které se mu vyplatilo. Jednoduchou kličkou a následnou střelou pod břevno zařídil v čase 28:39 vedení 3:0. Minutu poté si Sparta zahrála přesilovku, nadějné střely však často končily mimo hřiště. Fantastické publikum rozjásal Ujhelyi, který po Ježkově přihrávce snížil stav na 1:3. Sparta měla ještě několik šancí, které soupeř dokázal blokovat a sparťanské střelce tak přiváděl k naprostému šílenství. Čtvrtou branku Ostravy stihl ve druhé třetině přidat Šimíček a sparťané měli o druhé přestávce o čem přemýšlet...

Rychlý gól Sparty mohl přijít hned z nájezdu, kdy byl Zbořil vyloučen za hru vysokou holí. Trestného střílení se ujal v 46. minutě Svatoš. Při nájezdu se v bráně objevil náhradní brankář Laja, který díky své velké postavě dokázal vykrýt střelu Svatoše a dál držel stav 1:4 z pohledu Sparty. Marvánek chvíli na to využil přesilovou hru a snížil na 2:4. Sparta se dále ze všech sil snažila vstřelit branku, ale hosté byli v obraně velmi koncentrovaní a dokázali střely perfektně blokovat.  V 55. minutě se opět z rychlého protiútoku prosadil Malajka a Ostrava už mohla pomýšlet na bezproblémové dohrání zápasu. Poslední sparťanskou branku tohoto zápasu vstřelil Rebro, finální trefu však zaznamenala Ostrava, která tak zvítězila 6:3 a odváží si tři body.

ACEMA Sparta Praha - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 3:6

branky: 33. Ujhelyi, 48. Marvánek, 56. Rebro - 2. Trulík, 20. Malajka, 29. Klimscha, 36. Šimíček, 55. Malajka, 59. Malajka, rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl, vyloučení 1:2, využití 1:0, diváků: 504, zásahy brankářů: Martin Beneš 12 - Jakub Klobučník 30, Štěpán Laja 1, po třetinách: 0:2, 1:2, 2:2


Dále čtěte