Sparta z Liberce odváží pouhý jeden bod!

V dohrávce osmnáctého kola Tipsport Superligy Sparta vyjela na sever Čech, kde za dohledu televizních kamer odehrála vyrovnané utkání proti Liberci. Z důležitého utkání nakonec o bod veselejší odcházeli severočeši, kteří se díky početní převaze trefili hned z první střely prodloužení. Vyrovnaný stav ze třetí třetiny tak nevydržel dlouho a po 24 vteřinách Prokop Ferdan získal výhru 5:4 pro Liberec.

30. listopad -1
Sparta z Liberce odváží pouhý jeden bod!

První třetina byla od obou celků velmi opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu, kterou by soupeř v okamžiku potrestal. Střel na branku však prolétlo na obou stranách dostatek a brankáři tak měli prostor pro své umění. Ve dvanácté minutě na trestnou lavici usedl Milan Bína, ale stav zápasu to nijak neovlivnilo a diváci u televizních obrazovek mohli jen doufat, že alespoň druhá třetina přinese nějakou branku. Stav po první dvacetiminutovce 0:0.

Druhá třetina byla o něco záživnější. Skóre zápasu otevřel ve 23. minutě Valeš, který pohotově zareagoval na odražený balón od brankáře Beneše a dorážel tak do prázdné brány. Po sporném momentu, kdy byl v gólové situaci faulován Košir rozhodčí nařídili trestné střílení, kterého se s noblesou ujal kapitán Sparty Svatoš a krásnou kličkou zavěsil pod břevno libereckého gólmana Vaníčka. Dvě minuty po Svatošově nájezdu se od půlky trefil Kadoch, který využil dobrého postavení Bíny na brankovišti Liberce. V tento moment přišlo první a zároveň jediné vedení Sparty. Za zbytečný faul na půlce hřiště se na trestnou lavici podíval Kalaš a po chvilce svého nerozvážného zákroku hořce litoval, Liberec z přesilové hry vyrovnal a ještě před odchodem do šaten dokázal přidat jednu branku navrch. Stav po druhé třetině 3:2 pro Liberec.

Dvacet minut třetí třetiny se zdálo jako dostatek času, ale sparťané se proti Liberci dále trápili. Vyrovnat se podařilo Svatošovi, který trefil přesně pod ruku Vaníčka a včas Spartě dodal impuls do zbývajících patnácti minut poslední třetiny. Za vyrovnaného stavu se nahromadilo několik faulů, které rozhodčím samozřejmě neunikly a tudíž se rozdávaly dvouminutové tresty. Přesilovou hru dokázali využít pouze liberečtí hráči, kteří opět odskočili do jednobrankového vedení. Matěj Pruner vstřelil vyrovnávací branku, kdy doslova procedil svou střelu přes prsty Vaníčka a zbytek zápasu se tak dohrával za stavu 4:4. Sparta ve čtyřech ještě ubránila vyrovnaný stav a ubojovala tak jeden bod za remízu v základním hracím čase. Prodloužení rozhodl po 24 vteřinách Ferdan, který dostal přesnou přihrávku od Valeše a Liberec tak slavil výhru 5:4.

FBC Liberec - ACEMA Sparta Praha 5:4p

branky: 23. Valeš, 32. Valeš, 40. Kroupa, 48 Klucho, 61. Ferdan - 27. Svatoš, 29. Kadoch, 44. Svatoš, 52. Pruner, rozhodčí: Milan Baloun - Roman Šuvada, vyloučení: 3:5, využití: 1:0, diváků: 810, zásahy brankářů: Vaníček 24 - Beneš 22, po třetinách: 0:0, 3:2, 1:2, 1:0,


Dále čtěte