PREVIEW! Zápas proti Liberci před televizními kamerami!

Po reprezentační přestávce se sparťané vydají na sever, kde v pondělí 6.2. od 18:00 odehrají důležitý souboj proti Liberci. Výhra v tomto zápase by znamenala posun Sparty o dvě místa dopředu v ligové tabulce, konkrétně by se sparťané posunuli z devátého místa na místo sedmé.

30. listopad -1
PREVIEW! Zápas proti Liberci před televizními kamerami!

První zápas s Libercem byl pro Spartu odrazovým můstkem k zisku prvních tří bodů v sezóně. Sparťané doma dokázali porazit Liberec vysoko 12:6.  Začátek zápasu však jednoznačnou převahu pražanů nepřinesl. Sparta zažívala velmi špatný start sezóny, kdy se jí dlouho nedařilo bodovat a ani proti Liberci nebyla tak sebevědomým týmem, jakým by potřebovala být na začátku ligy. Prvních dvacet minut přineslo celkem pět gólů, z toho tři v síti Liberce a dva za zády domácího gólmana Kotoučka. Druhou třetinu hráči v rudých dresech ovládli v poměru 5:1 a do třetí třetiny vstupovali s dostatečným náskokem, který v poslední dvacetiminutovce stihli navýšit celkem o čtyři branky.

Liberec se po roční pauze v první lize vrátil zpět do superligy, kde se snaží ohrozit každého soupeře. Trenér Liberce Zdeněk Skružný sází na odchovance jako jsou Valeš, Ferdan, nebo tvrdý útočník Lukáš Bohm. Týmu však chybí ostřílení tahouni, působí zde sice Petr Salát, který dříve nastupoval v dresu Boleslavi, ale tímto zvučnějším jménem to v Liberci končí.  Přes několik vysokých proher se Liberec dokázal oklepat a zvítězit například nad Chodovem nebo Bohemians. Nesmíme zapomenout na to, že v posledních třech kolech Liberec nasbíral celkem šest bodů a určitě bude mít chuť získat body i nad Spartou. 

Sparta se nyní může posunout na sympatické sedmé místo ligové tabulky a přeskočit tak Bohemians a Ostravu, na šesté Otrokovice by pak ztrácela pouhé dva body. Zápas proti Liberci začíná v pondělí 6.2. od 18:00 v Home Credit Areně v Liberci a vy tento napínavý duel můžete sledovat na ČT SPORT!


Dále čtěte