Z letošních Prague Games vezeme bronz!

Nejvíce se v turnaji, na který zavítala i celá řada zahraničních týmů mj. ze Švédska, Finska a Švýcarska, dařilo ročníkům 2005 a mladším, tedy kategorii B13, kteří prošli turnajem až do semifinále bez jediné porážky a domů vezou bronzové medaile!

30. listopad -1
Z letošních Prague Games vezeme bronz!

B13

Svou pouť turnajem zahájili B13 ve skupině E, kdy prvním soupeřem mladým Sparťanům byl tým z hlavního města našich sousedů ze Slovenska - Snipers Bratislava. Sparta si hned na úvod turnaje připsala vysokou výhru 9:2. Devítigólový příděl nadělili i ve druhém zápase skupiny Štírům z Českých Budějovic! (9:4) Dále naše mladé naděje čekali soupeři ze Švýcarska - proti Zug United Eagles zvítězili 8:6 a v prvním zápase play-off proti Zug United B13 White těsně 3:2.

V osmifinále se střetli opět s týmem ze země helvétského kříže - Zug United B13 Red. Sparťané si připsali výhru 7:2, kdy dvěma góly se blýskl Bláha. V následném čtvrfinále proti rivalovi z Vítkovic se Spartě opět dařilo a po výhře 4:2 už netrpělivě vyhlíželi semifinále proti Buldokům z Brna. To nabídlo skvělou podívanou, ve kterém Sparta dvakrát vedla, nicméně nakonec soupeřům podlehla v poměru 3:5. Za zmínku určitě stojí dvougólový Kárník. Po jediné porážce v turnaji Sparťané na krk pověsili bronzové medaile.

B16

Dalším týmem, který bojoval v rudém dresu, byli zástupci kategorie B16, tedy ročníky 2002 a mladší. Klukům se ve skupině celkem dařilo, když zaznamenali dvě vítězství a jednu porážku. Seběvědomí do play-off týmu vlila do žil jistě výhra nad soupeřem ze Švédska - Frosta IBF, nad kterým zvítězili v posledním zápase skupiny 4:1.

V prvním zápase vyřazovací části se dorostenci utkali s FBC Slováckem, se kterým dokázali urvat vítězství v samostatných nájezdech. Rozhodující nájezd proměnil Eisenkolb. který již v předchozím průběhu utkání zaznamenal 1+1.

V dalším zápase play-off se bohužel kluci museli sklonit před finským soupeřem Loiskem. V poměru 2:5 utkání prohráli a museli se tak s turnajem předčasně rozloučit.

B12

V této kategorii naši zástupci došli do osmifinále, když skupinou prošli stejně jako B16 s jediným zaváháním (10:1 vs. FBC Skala, 8:0 vs. Kanonýři Kladno a 0:3 vs. Zug United Red). V play-off se v prvním zápasu mohli radovat z vítězství 7:0 proti Zug United White, ovšem hned v následujícím jim stopku vystavil tým FBŠ Hattrick Brno, který prošel dál hubeným vítězstvím 1:0.

B14

V osmifinále skončili také zástupci kategorie B14 - ročníky 2004 a mladší, ve kterém nestačili bohužel na FC Bučis tým, kterému podlehli těsně 3:4. Za zmínku stojí kuriózní výsledek proti švédskému soupeři ze skupiny - Tyreso Trollbacken IBK, když v zápase nepadl ani jeden gól a skončil spíše fotbalovým skóre 0:0.

Holkám v kategorii G16 (2002 a mladší) se bohužel v turnaji příliš nedařilo, když dokázaly urvat do vítězného konce pouze utkání proti TJ Plamen Chodov, ve kterém si připsaly výhru 1:0. Z turnaje je poslal domů švédsky GS 86 AIF výsledkem 0:8.


Děkujeme organizátorům turnaje a budeme se těšit na příští ročník!


Dále čtěte