Zlatý Hummel Open Game pro elévy, dorostenci slaví bronz!

Na brněnský turnaj Hummel Open Game vyslali sparťané celkem osm týmů. Každý z nich se dokázal probojovat do vyřazovací části své kategorie, kdy první turnajový den všechny týmy zaznamenaly pouze vítězství. Výrazné úspěchy slaví dva z nich, elévové dokázali ve velké konkurenci vybojovat zlato bez jediné porážky a dorostenci dosáhli na bronz.

30. listopad -1
Zlatý Hummel Open Game pro elévy, dorostenci slaví bronz!

Zlatí elévové!

Sparťanští elévové se na Brno Hummel OpenGame předvedli ve skvělém světle, kdy v nabité konkurenci 31 týmů v jejich kategorii celý turnaj dokázali projít bez jediné porážky. Ve skupině sehráli pět zápasů a postupně porazili F.K. TROOPERS Moravany - 22:1, FBŠ Gorily Plzeň - 10:1, Gepardy DDM Heceletka Brno - 13:1, Snipers Bratislava - 7:0 a ŠSK Očov Hodonín - 9:3. V nadstavbové části si také se všemi soupeři poradili poměrně hladce, když v prvním kole zvítězili poměrem 12:6 nad ostravským FBŠ ČPP Bystroň Group Ostrava, dále se znovu utkali s FBŠ Gorilami Plzeň - 7:4 a ve čtvrtfinále vyprovodili z turnaje výraznou výhrou 11:2 Prague Tigers. V semifinále se Sparta utkala s Black Angels, kdy po výhře 6:3 se mohla radovat z postupu do finále. To nabídlo strhující podívanou ve skvělé atmosféře. Soupeřem našim elévům byl domácí tým FBŠ Hummel Hattrick Brno Blue. Po dramatickém a bojovném zápase se nakonec naši nejmladší účastníci turnaje mohli těšit z velmi cenného a výrazného úspěchu. Finále dokázali vyhrát v poměru 5:4 a do Prahy si tak odvezli ten nejcennější kov.

Bronz pro dorostence

Dorostenci, hrající jako ACEMA Sparta Praha UNYP ve své skupině nepoznali hořkost porážky a hladce postoupili do play-off. I v něm si počínali velmi zdatně, kdy po výhrách 12:4 proti Floorball Club FALCON, 8:1 proti Sokolu Pardubice a 8:7 po nájezdech proti Panthers Praha, našli přemožitele až v semifinále v týmu z Mladé Boleslavi, která je porazila 0:3. Sparťanští dorostenci tak vybojovali bronzové medaile a zařadili se vedle elévů jako úspěšný tým letošního ročníku turnaje.


Konec ve druhém kole pro oba týmy mladších žáků

Mladším žákům se ve skupině také dařilo, ovšem né tak jako elévům. Ze čtyř zápasů dokázali vybojovat tři výhry, dvakrát dokonce s čistým kontem. Podlehli pouze Zlínu 1:6. Následně v play-off vypadli ve druhém kole, když podlehli F.K. TROOPERS White 2:14 a turnaj pro ně skončil bez trofeje. Mladší žáci - White Devils ve skupině odehráli také čtyři zápasy a ani jednou neprohráli, když si připsali 3 výhry a jednu remízu. Ve vyřazovací části ale stejně jako jejich vrstevníci dosáhli na druhé kolo, kde vypadli s Karvinou na nájezdy a i oni jedou domů s prázdnou.

Starší žáci proti sobě

Sparťanský tým starších žáků sehrál ve své skupině pět zápasů a dokázal vyhrát čtyři z nich, prohrál pouze s Brnem. Prezentoval se ovšem fantastickou defenzívou, celkově totiž sparťané inkasovali jen pět branek. Starší žáci z Podvinného mlýna odehráli ve skupině jen čtyři zápasy, ve kterých si připsali dvě výhry a dvě prohry. Oba týmy pak prošli přes první kolo play-off a ve druhém se utkaly spolu. Úspěšnější byl výběr starších žáků z obou našich akademií, tedy A tým, který zvítězil 6:1. Nakonec však i áčko starších žáků skončilo těsně pod vrcholem, ve čtvrtfinále je totiž vyřadil Liberec.

Starší žákyně jedou domů s prázdnou

I Sparťankám se ve skupině dařilo, postupně dokázaly porazit Pelhřimov, Bulldogs Brno a ZŠ Pod Vinohrady Uherský Brod. Pohrály pouze jednou, a to se Znojmem 0:3. Ve vyřazovací části pak prohrály vysoko 1:7 se SLAVIÍ Plzeň a turnaj pro ně skončil bez trofeje.

Překvapivé vyřazení juniorů

I sparťanští junioři neměli velké problémy postupit ze skupiny, když postupně porazili Žďár nad Sázavou 4:1, Okříšky 5:1, Brno 6:1 a nakonec remizovali s Libercem 1:1. Následně však trochu překvapivě vypadli hned v prvním kole vyřazovacích bojů s IBK Řáholec 3:5 a turnaj pro ně skončil bez trofeje.


Děkujeme organizátorům turnaje a budeme se těšit zase za rok!

Dále čtěte