PREVIEW: Sparta hraje doma, zavelí k obratu série?

Spartu čekají další dva zápasy semifinálové série s Mladou Boleslaví, které oba odehraje na domácím hřišti. V Mladé Boleslavi sparťané příliš nepochodili, nevybojovali ani jednu výhru a v sérii tak prohrávají 2 - 0 na zápasy. Výkon Pražanů ovšem rozhodně nebyl odevzdaný a v Praze jistě Boleslav ještě potrápí. Oba celky tak čeká tvrdý boj o postup.

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta hraje doma, zavelí k obratu série?

Sparta ve středu Čech sice nevyhrála, ale rozhodně ukázala, že na Boleslav má a postup není jen bláhovou představou. Musí ovšem udržet koncentraci po celý zápas, už dvakrát totiž stačila soupeři jediná třetina na vyhrání zápasu. I přesto, že zbytek utkání sehrála Sparta jako vyrovnanou partii, o vítězi bylo dávno rozhodnuto.

Důležitým faktorem také budou přesilovky, Spartě letos jdou a je v nich naprosto smrtící. Dále bude záležet na produktivitě lídrů. Zatím nejproduktivnějším hráčem Pražanů je mladý Marek Zouzal, který hraje s velkým přehledem a stihl v letošním play-off už 5 branek a 5 asistencí a má tak celkem 10 bodů. Body sbírá i Svatoš, nebo slovinské eso Luka Časar. Oba mají po sedmi bodech a dělí se o druhou příčku kanadského bodování. Stěžejní obránce Jan Marvánek zase dodává zadním řadám jistotu a zároveň umí podpořit i útok. Brankář Martin Beneš je zase obrovskou oporou v poslední linii. A i když kapitán Milan Garčar ve vyřazovacích bojích zatím bodově příliš nevystupuje, tak je skvělým a nedocenitelným lídrem jak na hřišti, tak mimo něj. Před přesunutím semifinále do Prahy ostatně burcoval své spoluhráče: ,,Na domácí zápasy musíme být mnohem lépe připraveni."

Boleslav přijíždí do Prahy s pohodlným náskokem a bude moci hrát s ledovým klidem. Středočechy táhne za postupem zejména zkušený útočník Jiří Curney. Český veterán má na kontě už 22 bodů a útočí na rekord play-off. Ostatní útočníci za ním hodně zaostávají, ale za zmínku stojí rozhodně druhý nejproduktivnější hráč Boleslavi Jan Natov s 11 body. Ve skvělé formě také hraje útočník Filip Zakonov, který dokáže vymyslet rafinovanou příhru ve vteřině. Důležitým článkem v mladoboleslavské skládačce je samozřejmě Lukáš Bauer, na kterého se jeho spoluhráči mohou spolehnout, navíc mu případně kryje záda velmi zkušený David Rytych.

Přijďte podpořit Spartu v jejím postupovém snažení, čeká vás totiž skvělý florbal nabitý emocemi. Teď je čas se semknout a ukázat kdo je Sparťan. Budeme se na Vás těšit!

Semifinálové utkání #3 je na programu v neděli 8. dubna od 17:00 hodin v Aréně Sparta na Podvinném mlýně, klání #4 je na programu o dva dny později, tedy v úterý 10. dubna od 19:00 hodin na stejném místě.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte