Do Prahy se Sparta vrací s prázdnou, gólovou ztrátu z první třetiny už nedohnala!

Druhý semifinálový souboj se v mnohém podobal tomu prvnímu. Společný rys byl hlavně v tom, že opět rozhodla jediná třetina, tentokrát ta první. V ní Sparta inkasovala celkem čtyřikrát a i když v závěrečné části byla lepším týmem, na vyrovnání už nedosáhla. Mladá Boleslav si tak po vítězství 5:3 připsala další bod v semifinálové sérii.

30. listopad -1
Do Prahy se Sparta vrací s prázdnou, gólovou ztrátu z první třetiny už nedohnala!

Vstup do první třetiny byl ze strany Sparty naprosto fantastický. Po buly sice hrála chvilku Boleslav, ale jakmile se k míčku dostala Sparta tak dopředu vyrazil Zouzal, poslal balónek před bránu kde stál Luka Časar a ten poslal Spartu do vedení. O chvilku později to zkusil Košir, ale tentokrát Bauer úspěšně vyrazil. Sparta byla po vstřelené brance jednoznačně aktivnějším týmem a Boleslav měla problém dostat se do většího tempa a sparťany zatlačit. Až v 9. minutě přišla standardní situace ve prospěch domácích a Jíři Curney vyrovnal na 1:1. Středočeši se postupně do hry dostali a útočný tlak si vytvořili, i když se Pražané snažili držet míček co nejvíce na svých hokejkách. V čase 12:00 se boleslavští dostali do vedení, Jelínek krásnou přihrávkou našel Tomáše Chrousta, který se nemýlil. V 16. minutě přišlo i první vyloučení zápasu, kapitán hostů Milan Garčar musel na dvě minuty opustit hřiště za hrubost. Nabídnutou šancí domácí nepohrdli, po skvělé kombinaci zakončoval Tadeáš Chroust a nedal Benešovi šanci. V poslední minutě první části se ještě stihl prosadit Jakub Bína, Boleslav si tedy do šaten odnesla tříbrankový náskok 4:1.

Prostřední dějství utkání nemělo tak divoký začátek jako první třetina, jelikož Boleslav se nepotřebovala nikam hnát a Sparta se snažila hrát rozvážně a takticky. Dlouho se čekalo na výraznější šanci, která přišla až ve 29. minutě. Garčarova rána ale trefila pouze spoluhráče Košča. O několik vteřin později se na druhé straně ocitl Jiří Curney a poslal svůj tým do vedení 5:1. Potvrdil se tak systém nedáš, dostaneš. Ve 33. minutě musel na lavici hříšníků boleslavský Jan Řehoř za hrubost a Sparta dostala velkou příležitost na návrat do zápasu. Využít jí však nedokázala, skóre tedy zůstalo nezměněné. Ve 37. minutě se provinil Radek Krajcigr bráněním ve hře. Tuto šanci už Sparta dokázala využít, když chybu domácí obrany využil Jan Marvánek. Následně se ale nechal naprosto zbytečně vyloučit Matěj Pruner za sekání a nabídl Boleslavi početní výhodu. Do konce třetiny Sparta gól sice nedostala, hra v oslabení jí ovšem zase přibrzdila. Do třetí třetiny si tedy domácí Boleslav odnesla vedení 5:2 a jednačtyřicet sekund přesilovky.

Dohrávané oslabení na kraji třetí třetiny Sparta zvládla bez újmy a mohla se pustit do dohánění třígólového manka. Ve 44. minutě byl v obrovské šanci Michal Kareš, bohužel jí ovšem nevyužil, Lukáš Bauer proti němu skvěle zasáhl. O dvě minuty později byl Kareš opět sám před Bauerem a opět maskovaného muže nepřekonal. Sparta působila jako lepší tým, trápila jí ovšem produktivita. Boleslav ale také působila velmi neškodně, její trenér proto reagoval oddechovým časem. Timeout však nepomohl tak jak si realizační tým Středočechů představoval, jelikož při ponechané výhodě se trefil Dominik Bartoš a snížil na 5:3. Boleslav pak hrála o něco lépe ale v 55. minutě byl vyloučen opět Radek Krajcigr za sekání. Další veliká šance pro Spartu. Početní výhodu hosté špatně nesehráli, gól se jim ovšem vstřelit nepodařilo. Sparťané však dále pokračovali v tlaku. Poslední půl minutku sehrála Sparta v šesti ale zdramatizovat zápas už se jí nepovedlo. Mladá Boleslav tak uhájila domácí prostředí a ujala se vedení v sérii 2 - 0 na zápasy.

Nejlepším hráčem za domácí Mladou Boleslav byl zvolen Jiří Curney (2+1) a za hostující Spartu Prahu Luka Časar (1+1).

Technology Florbal Mladá Boleslav - ACEMA Sparta Praha 5:3, stav série 2 - 0

branky: 9. Curney, 13. Tom. Chroust, 16. Tad. Chroust, 20. Bína, 29. Curney - 2. Časar, 38. Marvánek, 50. Bartoš, rozhodčí: Pavel Kačer - Odřej Vašíček, vyloučení: 3:2, využití: 1:1, zásahy brankářů: Bauer 15 - Beneš 19, po třetinách: 4:1, 1:1, 0:1, diváci: 655

(Autor: Pavel Svoboda)



Dále čtěte