Vyrovnaný zápas Sparta nezvládla a podlehla Pardubicím 3:4!

V šestnáctém kole Tipsport Superligy se na domácí půdě Sparty ukázaly Pardubice. Sparťanští fanoušci byli plní očekávání vydařeného zápasu ve kterém bude Sparta opět bodovat. Začátek zápasu byl velmi nervózní a plný nepřesností, navrch však měly Pardubice, které dokázaly skórovat a po dvaceti minutách hry odcházely do šaten s náskokem 1:0. Sparta v zápase dokonce dvakrát vedla, jednobrankový náskok udržela vždy jen krátce. Konečné slovo zápasu si vzal Martin Zozulák, který přesnou střelou pod ruku Beneše zařídil tři body pro Pardubice.

30. listopad -1
Vyrovnaný zápas Sparta nezvládla a podlehla Pardubicím 3:4!

První třetina patřila hostujícímu týmu, který se hned v prvních minutách hry dostal do několika velmi nebezpečných šancí. Dorážky Pardubic mnohdy i se štěstím dokázal pokrýt brankář Martin Beneš, který tak držel nerozhodný stav 0:0. Sparťané se snažili odpovědět na nebezpečné situace rychlými protiútoky, střelám vypuštěným ze sparťanských holí však chyběla  přesnost. V deváté minutě hry potkalo Luku Časara nepříjemné zranění u mantinelu, které mu neumožnilo dále pokračovat v zápase. Necelé dvě minuty po zranění Časara přišla první branka utkání, kterou pohotovou dorážkou vstřelil Němeček. Závěr první třetiny Sparta hrála v početní výhodě, potřebnou branku pro srovnání skóre ale nevstřelila.

Do druhé třetiny Sparta vstoupila za mohutné podpory svých nejmladších členů - sparťanské přípravky, která svým fanděním doslova nakopla svůj tým k lepším výkonům.  Gól v přesilové hře, která se přelila z první třetiny do druhé to sice nepřineslo, ale sparťanské fanoušky v čase 25:16 rozjásal Bína, který srovnal skóre na 1:1 a dodal tak Spartě trocha potřebného sebevědomí. Domácí celek se po srovnaném stavu dokázal vyburcovat k dalším akcím, které končily v náručí gólmana Pardubic. Jako další střelec se v tomto zápase zapsal Ujhelyi, který dorážel na brankovišti Pardubic a dokázal trefit míček dříve než po něm skočil brankář Levínský. V druhé třetině diváci viděli spoustu osobních soubojů, které neunikli ani rozhodčím a dalším trestaným hráčem byl Zeman. V době, kdy si sparťanský obránce odpykával svůj trest, Teichman střelou od mantinelu snížil skóre a zápas pokračoval za vyrovnaného stavu 2:2. 

Vedení Spartě vrátil hned na začátku třetí třetiny Krejča, který po přihrávce Jaroše mířil přesně. Své dvě minuty na trestné lavici si odseděl i Kareš a v tuto chvíli Sparta neubránila ani druhou přesilovku Pardubic. V početní výhodě se trefil Gregor a při zbývajících devíti minutách zápasu bylo skóre opět vyrovnané. Ke konci třetí třetiny Sparta vybojovala několik nadějných šancí. Zlom přišel ve chvíli, kdy Vrána těsně minul přihrávku zpoza brány Levínského a Zozulák unikl sparťanské obraně a překonal brankáře Beneše přesnou střelou k vnější tyči. Sparta se v šesti hráčích snažila vybojovat prodloužení, to se však nepodařilo a sparťané tak museli vstřebat těsnou prohru 3:4.

ACEMA Sparta Praha - Sokol Pardubice 3:4

branky: 26. Milan Bína, 27. Lukáš Ujhelyi, 44. Jan Krejča - 11. Petr Němeček, 31. Ivo Teichman, 52 Lukáš Gregor, 58. Martin Zozulák. rozhodčí: Jiří Filipčík - Ondřej Filipčík, vyloučení: 2:1, využití: 0:2, diváků 332, zásahy brankářů: Martin Beneš 20 - Jakub Levínský 20, po třetinách: 0:1, 2:1, 1:2.


Dále čtěte