Na body proti Chodovu sparťané nedosáhli!

Sparťané měli hned po skončení dlouhé reprezentační přestávky na programu souboj na půdě aktuálního superligového mistra. Chodov do utkání skvěle vstoupil a dokázal si vypracovat až tříbrankový náskok. Sparťané ovšem nesložili zbraně a snížili až na rozdíl jediné branky. Bohužel hra bez brankáře vyrovnání nepřinesla a naopak Chodov přidal rozhodující dva údery.

30. listopad -1
Na body proti Chodovu sparťané nedosáhli!

První vteřiny čtvrtečního utkání patřili jednoznačně domácímu Chodovu. Už osm vteřin po úvodní buly překonal Beneše ve sparťanské bráně jeden z chodovských reprezentantů Dóža. Sparťané byli z rychlého nástupu domácích chvíli opařeni. Naštěstí netrvalo dlouho a za Spartu svou první brankou v utkání srovnal Časar. Po prvních brankách se hra uklidnila. Další větší vzrušení způsobilo až vyloučení hostujícího Krejči. Sparťané se v oslabení dlouho dobře bránili a už to vypadalo, že hru ve čtyřech zvládnou. Bohužel čtyři vteřiny před vypršením sparťanského trestu dorazil sraženou střelu Vávra. I přes několik šancí na obou stranách další branky v první třetině už nepadly, a tak se šlo do šaten za stavu 2:1 pro domácí Chodov.

Stejně jako v první třetině, tak i v té druhé, vstřelil Chodov gól hned ve svém prvním střídání. Po špatně rozehrané standardní situaci ve sparťanském útočném pásmu se dostal do samostatného úniku Pražák a poslal Chodov do dvoubrankového vedení. Už za minutu a půl přidal čtvrtou branku domácích Vošta a se Spartou to nevypadalo dobře. Sparťané se však z nepovedeného začátku prostřední části dokázali probrat a hru postupně opět vyrovnali. I díky stažení hry na dvě formace se Sparta v závěru druhé části stále častěji dostávala před brankáře domácích. Odměnou za aktivitu bylo Spartě dvě minuty před koncem druhé třetiny snížení na 2:4. 

Třetí třetinu začaly oba týmy poměrně opatrně. Šancí bylo na obou stranách pomálu. Ve čtyřicáté deváté minutě byl vyloučen Hartman. Chodov tak měl velkou šanci Spartě opět odskočit. Tentokráte však sparťané hru ve čtyřech zvládli bez inkasované branky. Ubráněné oslabení vlilo Spartě nové síly a ta začala na Chodov výrazněji tlačit. Jednu z několika dobrých příležitostí využil v závěru padesáté páté minuty Krejča, který tak snížil na rozdíl jediné branky. Tlak Sparty nadále sílil. Chodov hrozil z rychlých brejků. Bohužel  jeden z nich využil minutu a půl před koncem třetí části Vávra a vrátil tak domácím dvoubrankový náskok. Sparťané nesložili zbraně a čtyřicet pět vteřin před koncem snížil na 4:5 Časar. Sparta tak na vyrovnání měla necelou minutu. Bohužel při hře v šesti sparťané vyrovnávací gól nevstřelili, naopak dvakrát do své prázdné branky inkasovali.  Sparta tak na půdě mistrovského Chodova žádné body nezískala. Možnost nápravy mají sparťané už tuto neděli, kdy od 16:50 na Podvinném mlýně vyzvou Vítkovice.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - ACEMA Sparta Praha 7:4
branky: 1. Patrik Dóža, 16. Marek Vávra, 21. Petr Pražák, 22. Ondřej Vošta, 59. Marek Vávra, 60. Patrik Dóža, 60. Patrik Dóža - 5. Luka Časar, 39. Luka Časar, 55. Jan Krejča, 60. Luka Časar; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 0:2; využití: 1:0; diváků: 210; zásahy brankářů: Daniel Mück 23 - Martin Beneš 20; po třetinách: 2:1, 2:1, 3:2;

Dále čtěte