Sparta předvedla špatný výkon a z Kladna odjíždí bez bodů!

V osmém kole Tipsport Superligy měli sparťané na programu utkání na půdě Kladna. Sparta se v úvodní třetině dostala dvakrát do vedení, Kladno však vždy rychle srovnalo a díky poctivému výkonu dokráčelo k vítězství.

30. listopad -1
Sparta předvedla špatný výkon a z Kladna odjíždí bez bodů!

Vstup do utkání měli sparťané opět výtečný. Už v čase 1:12 se prosadil Pruner. Domácím se však už za tři minuty podařilo srovnat, když se poprvé v utkání prosadil Riebauer. zásluhou Svatoše si v desáté minutě vzala Sparta své vedení zpět. Bohužel už o patnáct vteřin později opět srovnal kladenský Riebauer. Na konci dvanácté minuty se Kladno dostalo poprvé v utkání do vedení, když se po nedůrazu před sparťanskou brankou prosadil Štechmüller. Za minutu a půl už bylo opět srovnáno. Bína vyslal do samostatného úniku Časara a ten se při zakončení nemýlil. Gólové hody první třetiny pokračovali na začátku sedmnácté minuty, kdy poslal domácí do vedení Richtr. Necelé dvě minuty před koncem první části byl za blokování hokejky vyloučen Časar a domácí tak měli v přesilové hře velkou šanci navýšit své vedení. To se jim díky pečlivé obraně Sparty nepovedlo. Domácím však stále z přesilovky zbývalo dlouhých 42 vteřin, které si přenesly na začátek druhé třetiny.

I zbytek oslabení sparťané ubránili, bohužel tři vteřiny po návratu vyloučeného Časara se prosadil Klápa, který zůstal před Kotoučkem zcela nekrytý a se zakončením tak neměl problém. O tři minuty později se Spartě podařilo snížit. Na 4:5 upravil Jaroš, který pěkně tečoval Ježkovu střelu od půlící čáry. V polovině dvacáté osmé minuty byl vyloučen domácí Louvar. Za Spartu nabídnutou přesilovou hru využil Svatoš a srovnal tak na 5:5. Sparťané si po vyrovnání vytvořili řadu dobrých šancí, bohužel žádnou z nich nedokázali využít, a tak opět udeřilo Kladno. V závěru třicáté čtvrté minuty se po chybě ve sparťanské obraně prosadil Louvar. Dvě minuty před koncem druhé třetiny vyrobila obrana Sparty další chybu a domácí opět nemilosrdně trestali. Na 7:5 pro domácí zvyšoval Přívara. Minutu před koncem druhé části byl vyloučen domácí Riebauer, který tak dal sparťanům možnost snížit.

První část přesilové hry se v závěru druhé třetiny sparťanům využít nepodařila, a tak ve svém snažení museli pokračovat na začátku třetiny třetí. Sparťanská přesilovka ovšem větší vzrušení před brankou domácích nepřinesla. Co se Spartě nepodařilo v přesilové hře, napravil v polovině čtyřicáté čtvrté minuty Bína, který využil pěknou přihrávku Kalaše. Snížení sparťany nakoplo a ti se začínali stále více tlačit před gólmana domácích. Odměnou za jejich snahu jim bylo vyrovnání. Na začátku padesáté minuty se prosadil Marvánek. Bohužel už o dvě minuty později šli domácí opět do vedení. Nushart se prokličkoval před branku Sparty a zakončil přesně. Sparta se rozhodně nevzdávala, na vyrovnání měla více jak osm minut. Bohužel ani téměř čtyřminutová hra v šesti vyrovnání nepřinesla. Matný výkon Sparty tak znamená další bodovou ztrátu, kterou budou chtít svěřenci Jaroslava Berky odčinit už v pondělí, kdy je čeká televizní utkání proti silné Mladé Boleslavi.

Kanonýři Kladno - ACEMA Sparta Praha 8:7
branky: 5. Ondřej Riebauer, 10. Ondřej Riebauer, 12. David Štechmüller, 17. Tomáš Richtr, 21. Michal Klápa, 34. Jan Louvar, 39. Dušan Přívara, 52. Tomáš Nushart - 2. Matěj Pruner, 10. Ondřej Svatoš, 14. Luka Časar, 24. Jaroslav Jaroš, 29. Luka Časar, 44. Milan Bína, 50. Jan Marvánek; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 3:2; využití: 0:1; diváků: 202; zásahy brankářů: Dominik Pech 27 - Michal Kotouček 17, Martin Beneš 9; po třetinách: 4:3, 3:2, 1:2;

Dále čtěte