Sparta na státní svátek zamíří do Kladna!

Už zítra na Spartu čeká další superligový souboj. V rámci 8. kola sparťané vyjedou na půdu staronového účastníka nejvyšší soutěže z Kladna, kde vyzvou místní Kanonýry.

30. listopad -1
Sparta na státní svátek zamíří do Kladna!

Kladno se stejně jako Liberec vrátilo před letošní sezónou zpět do nejvyšší soutěže. Kladenský postup byl ovšem o něco složitější než ten Liberce. Kanonýři po prohraném finále první ligy museli ještě do baráže, kde si museli poradit s pražskými Vinohrady. Kladno tuto sérii jasně ovládlo a mohlo tak po dvou letech v první lize slavit návrat mezi elitu.

Kladno i Sparta mají po sedmi odehraných kolech stejný počet šesti bodů a v tabulce Superligy se oba týmy nachází mimo první osmičku zaručující play-off. Kladnu se zatím v letošním ročníku podařilo zvítězit dvakrát, a to nad Pardubicemi a v minulém kole nad Libercem. V obou vítězných utkáních slavilo vítězství především díky skvěle zvládnutým druhým třetinám, které vždy jasně ovládlo.

Poslední vzájemné utkání obou pátečních soupeřů se odehrálo v minulé sezóně, a to v rámci osmifinálové skupiny Poháru České pojišťovny. V pohárovém utkání byli silnější sparťané a z Kladna si přivezli výhru 11:3. Současné týmy se ovšem výrazně změnili, a tak půjde o zcela odlišné utkání.

Kladenský tým je postaven okolo extraligou ostřílených Dušana Přívary, Marka Soukupa a Ondřeje Ribauera. Poslední dva jmenovaní do Kladna přišli před touto sezónou a oba pro zítřejšího soupeře Sparty znamenají velké posílení. Soukup a Riebauer dohromady odehráli v nejvyšší soutěži 18 sezón a nasbírali přes 350 kanadských bodů! Na pozoru se sparťané budou muset mít také před Nushartem, který v minulé sezóně dotáhl Kladno za postupem 76 kanadskými body. V superlize zatím ve svých bodových příspěvcích pokračuje. Momentálně je opět neproduktivnějším hráčem Kladna a v bodování celé Superligy se nachází na sedmém místě! 

Sparta se v Kladně pokusí potvrdit svou střeleckou formu, kdy v posledních dvou superligový kolech nasázela svým soupeřům vždy přes deset branek a slavila tak dvě vítězství. Držitelé sparťanských kartiček fanouška mají vstup na utkání v Kladně ZDARMA!

Dále čtěte