Historická první výhra dorostenek je tady !

Třetí turnaj, první výhra

30. listopad -1
Historická první výhra dorostenek je tady !

Jak je již známo, dorostenky jsou ve Spartě jednou z nových kategorií, která vznikla tuto sezonu. Takže se čekalo, kdy přijde historicky první vítězství. Toho jsme se mohli dočkat už na minulém turnaji, kdy jsme k tomu neměli až tak daleko, ale nepovedlo se. Vzhledem k neustále se zlepšujícím výkonům jsem si byl jistý, že to přijde na tomto turnaji. Navíc jsme získali do našich řad posilu Lauru, která potvrdila své zkušenosti. Do turnaje jsme zapojili taky tři nové tváře - Sofii, Naty a Kačku, které se hned s týmem vrhly do boje o první vítězství. A dočkali jsme se v úvodním zápase, kdy jsme se střetli s Pitbullačkama z Kolína.

Hrály jsme s nima na úvodním turnaji a dopadlo to 0:7. Takže jsme jim měli co vracet a povedlo se to dokonale. Úvodní gól zápasu vstřelila Laura po nahrávce Áji a pro Lauru to byl první gól za dorostenky ve Spartě. Soupeřky dokázaly ještě vyrovnat. Ve druhé polovině už jsme jim gól vstřelit nepovolili, Nela si zamkla bránu a o navýšení skóre se postarala dvěma góly Bára po nahrávkách Kláry a Laury. Celý tým bojoval, aby jsme výhru uhájili a povedlo se, paráda!

Premiéru si odbyl náš maskot, který nám hned přinesl štěstí:-)


Druhý zápas byl s naším tradičním soupeřem, se kterým jsme se zatím setkali na každém turnaji a tím byl tým Wizards. Tento tým je oproti nám herně dál, což ukázaly předchozí zápasy, které skončily pokaždé s jasným výsledkem 2:10 a 2:8. Naším úkolem bylo pokusit se vzdorovat, co nejvíce a uhrát zase o něco lepší výsledek než ten minulý. Úkol se nám opět podařilo splnit a snížili jsme počet obdržených gólů na pět. Bohužel se nám žádný nepodařilo vstřelit - 0:5. Dokážeme příště uhrát zase o něco lepší výsledek?


Poslední zápas dne nás čekalo Elite. V první půli jsme dostali jeden gól a ve druhé přidaly soupeřky další dva. Nám se přes velkou snahu nedařilo dopravit míček do sítě a už to vypadalo, že to bude náš další zápas bez vstřeleného gólu.  To jsme nechtěli připustit a bylo vidět na holkách, jak bojují, aby k tomu nedošlo. Za svou snahu byly odměněny. Pár vteřin před koncem přihrála Ája Lauře a ta vyslala střelu, kterou si nešťastně srazila hráčka soupeřek do brány. Takže nakonec z toho byl náš doposud nejčastější výsledek 1:3.


Turnaj můžu celkově zhodnotit jako povedený. Myslím, že si ho holky užily a už se můžou těšit na další, který tentokrát odehrajeme ve vyšším koši. Čeká nás náročný turnaj a vyrazíme na něj do Kralup nad Vltavou.

A kdo že nás tam bude čekat za soupeřky? V prvním zápase domácí Kralupy (minulý vzájemný zápas 1:3), Kutná Hora (minulý vzájemný zápas 1:3), a překvapivě Wizards :-)  

Sestava: G-Múčková - Červenková (0+2), Voštiarová (2+1) - Lukovská, Křečková - Knappová (0+1), C-Jelínková (2+0), Novotná - Kulawiecová, Walderová, Brychová - Beránková, Baráková, Brustmannová