Sparta na první zápas osmifinálové skupiny míří do České Lípy!

Sparťané díky vítězství ve 4. kole Poháru České pojišťovny nad Plzní postoupili do osmifinálové skupiny, kde je nyní čekají tuhé boje s Tatranem, mistrovským Chodovem a právě s Českou Lípou.

30. listopad -1
Sparta na první zápas osmifinálové skupiny míří do České Lípy!

Česká Lípa je ve „sparťanské“ skupině jediným zástupcem první ligy. Při cestě za postupem do osmifinálové fáze Severočeši nejprve ve třetím kole porazili Rtyni v Podkrkonoší a poté ve čtvrtém svého prvoligového Sokol Královské Vinohrady. Zatím nejproduktivnějším hráčem České Lípy v poháru je s šesti body Jaromír Ekl, který před nedávnem válel v dresu superligové Mladé Boleslavi.

V lize se Lípa drží na osmém místě s devíti bilancí. Stejně jako v poháru, tak i v lize se nejvíce daří Eklovi, kterému zdatně sekunduje Štěpán Slaný, další bývalý hráč Mladé Boleslavi. Tato dvojice za pět ligových kol dohromady nastřádala už 25 bodů.

Sparta se s Českou Lípou naposledy utkala roce 2015, a to na pražském Czech Open, kde po velkém boji brala Sparta výhru 3:2. Severočeši mají aktuálně v zádech série čtyř výher, a tak Spartu na severu Čech rozhodně nečeká lehká práce.

Do dalších bojů postoupí z osmifinálové skupiny pouze první dva týmy. Loni sparťanům, postup jen těsně unikl, když skočili třetí za Bohemians a Chodovem. Letošní cíl je tedy jasný, a to postup do čtvrtfinále. 

Dále čtěte