Z Umeå Floorbal Festivalu veze Sparta tři medaile!

Sparťanská výprava je po úspěšném turnaji zpět. Tři sparťanské týmy sehrály na turnaji celkem 17 utkání s bilancí jedné zlaté a dvou bronzových medailí. Mimo samotný turnaj sparťané absolvovali také přátelská utkání s Mladou Boleslaví, trénink s Patrikem Suchánkem a utkání švédské nejvyšší soutěže mezi velkokluby IBK Dalen a IBF Falun. Po utkání se navíc mohli potkat s hvězdami obou týmů v čele s Rasmusem Enströmem a Ketilem Krobergem.

30. listopad -1
Z Umeå Floorbal Festivalu veze Sparta tři medaile!

Zcela famózním výkonem se prezentovali dorostenci, kteří turnaj bez jediného zaváhání ovládli. Ve skupině všechny své zápasy vyhráli a postoupili tak rovnou do finále, kde je čekala Mladá Boleslav. První finálovou branku vstřelili už ve čtvrté minutě mladoboleslavští. Sparťanům se poté dlouho nedařilo srovnat. Tížené vyrovnání přišlo až ve dvacáté první minutě. Vyrovnávací branka dodala Spartě sebevědomí a pomohla tak k rychlému otočení skóre až na 4:1. Boleslav se sice snažila o vyrovnání, ale sparťané si své vedení pohlídali a mohli tak zaslouženě slavit zlaté medaile!

Starším žákům se vstup do turnaje nevydařil, když na úvod podlehli švédskému Granlu 1:2. Po těsné prohře však sparťané zabrali a dokráčeli až do semifinále, kde na ně opět čekalo silné Granlo. Švédové byli i podruhé nad sparťanské síly, a tak se Sparta musela spokojit s bojem o bronz. V utkání poražených semifinalistů sparťané prohrávali už 1:3. Po dlouhém turnaji však dokázali sebrat zbytky sil a šňůrou tří branek utkání se švédskou Skellefteou otočili ve svůj prospěch.

Mladší žáci si ve skupině připsali dvě remízy a jednu výhru, což jim stačilo na postup z prvního místa. V play-off mladým sparťanům bohužel nevyšlo semifinálové utkání, a tak se stejně jako starší žáci museli spokojit s bojem o bronz. V napínavém utkání s týmem Sandåkerns, se kterým ve skupině remizovali 5:5, sparťané ještě dvě minuty před koncem prohrávali 1:3. Mladí borci se však nevzdali a bojovali až do konce. Odměnou jim bylo rychlé vyrovnání a nakonec i otočení skóre na 4:3. Díky skvělé koncovce, tak i u nejmladších členů výpravy, mohlo propuknout veselí ze zisku bronzových medailí.

Všem k jejich medailím gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci klubu!

Dále čtěte