Muži včetně nových posil zahájili letní přípravu na novou sezonu

Sparta v nastávající sezoně prochází mnoha změnami o kterých Vás budeme postupně podrobně informovat. Hlavní změny se týkají také mužského ,,A" týmu, který na začátku přípravy na sezonu 2020/2021 přivítal v kabině hned několik nových tváří a to nejen mezi hráči.

Muži A | 14. květen 2020
Muži včetně nových posil zahájili letní přípravu na novou sezonu

Sparťané zahájili přípravu na novou sezonu a hned na úvod přípravy kabina přivítala ve svých řadách několik nováčků. Nejvýraznější posilou Sparty se stal Mikuláš Krbec, který do Sparty přichází z týmu Florbal Chodov. ,,Cítím, že směr Sparty jde po rozvoji hráčů, ať už to je individuální příprava, nebo trochu jiný přístup k tréninku jako takovému. Vedení a klíčoví hráči chtějí dosáhnout největších úspěchů a já toho chci být součástí," říká k příchodu do Sparty reprezentační útočník Mikuláš Krbec. Z juniorského týmu se do áčka přesouvá Sparťanský odchovanec Ondřej Hurt, který přichází bojovat o své místo v základní sestavě. Po roční pauze se do sestavy vrací Michal Kareš, který vynechal loňský ročník z důvodu zranění. V sestavě se také objevuje mladý junior Adam Kuchynka, kterému ještě předpisy nejvyšší soutěže nedovolují nastupovat v zápasech mužské Superligy, již nyní byl ale trenéry zařazen do tréninkového procesu mužů a bude se tak rozvíjet po boku nejzkušenějších hráčů. Poslední novou tváří je juniorský brankář Ondřej Pelech, který posílil Spartu už na konci loňské sezony, kdy se rozhodl pro přestup do Sparty ze svého mateřského klubu Tatranu Střešovice.

(juniorský hráč Adam Kuchynka)

Změny zaznamenal také realizační tým, ve Spartě ukončuje své působení kondiční trenér Marek Mandelbaum, post kondičního trenéra zacelil ambiciózní Jan Hejný, který florbalové prostředí moc dobře zná. ,,Když přišla nabídka ze strany Sparty, mile mě to překvapilo. Sám jsem měl o případnou spolupráci v podobě silově-kondiční přípravy a péče o hráče jasně dané představy, které se shodovaly s představami vedení Sparty, jakým směrem v práci s hráči chce Sparta jít. To vše udělalo z nabídky Sparty nabídku, která se neodmítá. Je to velká výzva, Sparta je ambiciózní klub se skvělým zázemím, trenérským týmem a velkým hladem po úspěchu, proto udělám vše proto, abych klukům co nejvíce pomohl dlouhodobě systematicky zlepšovat fyzické dovednosti a udržel je zdravé do klíčových částí sezony," říká nový kondiční trenér ,,A" týmu Jan Hejný. Do další sezony s týmem již nevstoupí bývalý vedoucí týmu Luboš Vachuda, jeho post bude nově zastávat asistent trenéra Radek Skalička. 

(kondiční trenér ,,A" týmu Jan Hejný)

Sparta zaznamenala také dva odchody. Tým opouští David Ježek, který ve Spartě strávil celkem sedm sezon. ,,Ahoj všem členům, fanouškům a rodičům hráčů florbalové Sparty. Nastala doba, kdy se moje sportovní cesta rozchází s tou vaší. Já bych vám chtěl ale poděkovat za těch v součtu 6,5 roku. To už je kus života a za tu dobu jsem se přesvědčil o tom, že jste vybrali správný klub. Je skvělé, kolik dobrých lidí se v klubu pohybuje. Já sám jsem byl v klubu maximálně spokojený a proto vám budu držet dál palce, přestože už hráč vašeho klubu nebudu. Přeji všem hlavně hodně zdraví a splněné sportovní cíle," říká po odchodu David Ježek. Sparta se rozloučila také s odchovancem Janem Langem. ,,Neměl jsem dostatek herního vytížení a proto jsme se s trenéry shodli, že pro mě bude nejlepší když budu pokračovat v jiném týmu. Děkuji všem lidem ve Spartě za ty skvělé sezóny, které jsem zde mohl působit," říká k odchodu Jan Lang. Oběma hráčům přejeme hodně úspěchů v nových působištích a děkujeme za odvedenou práci v klubu.

,,V letošním mezisezónním období prochází "A" tým kosmetickými úpravami. Opouští nás dva hráči, kteří zde neměli adekvátní herní vytížení, což je vzhledem k jejich věku problematické a nejlogičtějším řešením je jejich odchod do jiného týmu. Jednoznačnou posilou je příchod reprezentačního útočníka "Badyho" Krbce, který by na sebe měl vzít odpovědnost a stát se rozdílovým hráčem na útočné polovině. Takovým druhým příchodem je návrat Michala Kareše po zranění se kterým laboroval celou loňskou sezónu. V té předchozí sezóně zaznamenal jen v základní části téměř 30 kanadských bodů. V jeho potenciálu je tento objem po svém návratu ještě navýšit. Po loňském úspěšném zapojení dvojice juniorů Matyáše Velce a Matěje Čermáka v letošní sezóně z juniorského týmu zapojujeme do plného režimu s "A" týmem hned trojici hráčů z juniorského týmu - brankář Ondra Pelech, obránce Adam Kuchynka a útočník Ondřej Hurt. Se složením týmu jsme spokojeni, realizační tým nyní pracuje ještě s několika hráči, kteří jsou v režimu dočasné zkoušky na období května a června, kdy kádr definitivně uzavřeme," říká ke startu přípravy sportovní manažer Jaroslav Berka.

Realizační tým:

  1. Ondřej Kašpárek, hlavní trenér
  2. Marek Vojta, asistent trenéra
  3. Radek Skalička, asistent trenéra a vedoucí týmu
  4. Jan Hejný, kondiční trenér 
  5. Vendula Nechvátalová, fyzioterapeutka
  6. Eva Nováková, fyzioterapeutka

Hráči v přípravě:

  1. Beneš Martin (G)
  2. Zítka Patrik (G)
  3. Pelech Ondřej (G), junior zapojený do tréninku mužů ,,A"
  4. Kuchynka Adam (O), junior zapojený do tréninku mužů ,,A"
  5. Křenek Radim (O)
  6. Marvánek Jan (O)
  7. Zeman Michal (O)
  8. Bartoš Dominik (O)
  9. Kozák Kristián (O)
  10. Veselý Marek (O)
  11. Burian Jakub (O)
  12. Zouzal Marek (Ú)
  13. Garčar Milan (Ú)
  14. Čermák Matěj (Ú)
  15. Kolstrunk Jakub (Ú)
  16. Ujhelyi Lukáš (Ú)
  17. Pažák Michal (Ú)
  18. Juha Josef (Ú)
  19. Pruner Matěj (Ú)
  20. Krejča Jan (Ú)
  21. Velc Matyáš (Ú)
  22. Kocián Adam (Ú)
  23. Kareš Michal (Ú), návrat po roční pauze způsobené zraněním
  24. Hurt Ondřej (Ú), příchod z juniorského týmu Sparty
  25. Krbec Mikuláš (Ú), přestup z Florbal Chodov

Dále čtěte