POSILA! Sparťanský dres s číslem 10 bude oblékat Josef Juha

Dohoda mezi Spartou a Pepou Juhou je stvrzena. Kapitán juniorské reprezentace a odchovanec FbŠ Bohemians je na cestě na Podvinný Mlýn, kde podepsal tříletou smlouvu. Nyní je na obou klubech, aby vyřešili podmínky přestupu. ,,Spartu dnes vidím jako tým, který se za poslední roky obrovsky posunul a ze kterého je vidět, že na sobě maká. To mě lákalo. Věřím, že zde budu moci ukázat svoji chuť na sobě dále pracovat," říká k přestupu Pepa Juha, který mimo jiné za pár dní odcestuje v roli kapitána České reprezentace na juniorské MS.

Muži A | 24. duben 2019
POSILA! Sparťanský dres s číslem 10 bude oblékat Josef Juha

Pro mnohé bude tento přestup velkým překvapením, sám Pepa Juha přiznává, že se jednalo o jeho nejtěžší rozhodnutí, které kdy udělal. Co bylo pro Josefa Juhu hlavním impulzem k přestupu? ,,Celý florbalový život jsem byl zelenobílý klokan a nedovedl jsem si představit, že by to někdy mohlo být jinak. Ale po dvanácti letech v jednom klubu cítím potřebu změny," říká odchovanec pražské Bohemky. Mladý a velmi ambicióní hráč, který završí své juniorské působení  mistrovstvím světa v Kanadě se rozhodl pro Spartu. ,,Sparta hraje rychlý a silový florbal. Myslím si, že tento styl hry by mi mohl vyhovovat. Navíc ze Sparty cítím hlad po vítězství," říká k přestupu Pepa a neskrývá, že jde do Sparty s jistou dávkou pokory. 

,,Pepa je na prvním místě pracovitý a ambiciózní člověk. Myslím si, že velkou roli sehrálo to, že sám chtěl vyměnit prostředí a já jsem rád, že si vybral právě Spartu. Celé jednání a vůbec způsob uvažování byl velmi profesionální a zejména přesně zapadá do našich představ, jak dále celou organizaci rozvíjet. Klíčová  pro nás byla právě ta pracovitost a touha se posouvat vpřed. To si myslím, že je hlavní důvod vzájemného spojení,” dodává k angažování Pepy Juhy sportovní ředitel Sparty Jaroslav Berka. 

Jaká bude role pracovitého a vždy velmi pozitivně naladěného útočníka? ,,Především chci být platným hráčem pro tým, to je pro mě klíčové. To, jakou roli budu plnit, ale ukáže čas. Osobně bych si přál být ostrým bejčkem, co to odjezdí a udělá body," říká s odhodláním Juha.

Pepa zná spoustu mladých hráčů Sparty z juniorské reprezentace (Zouzal, Krejča, Eckhardt), se kterými slavil bronzové medaile na posledním MS ve švédském Växjö. Byl to také důvod, který pomohl k přestupu do Sparty? ,,Určitě jsem rád, že některé kluky ze Sparty znám. Ale upřímně, hlavní roli v rozhodování sehrál rozhovor s Milanem Garčarem, od kterého chci získat co nejvíce zkušeností a jehož přístup je opravdu profesionální," zmiňuje Pepa hlavní důvod, který rozhodl o přestupu. 

Odchovanec Bohemky okusil také působení ve švédském velkoklubu Pixbo Wallenstam, kde odehrál rok za juniorský tým a na pražském Czech Open dokonce naskočil do sestavy mužského áčka, bude se chtít Pepa v budoucnu do zahraničí opět podívat? ,,Samozřejmě zde má ambice je, ale aktuálně je pro mě prioritou maturita a přijímačky na vysokou školu. Díky roční zkušenosti v Pixbu si myslím, že na odchod do zahraničí mám času dost," dodává k zahraničnímu působení Pepa.

"Nyní je pro mě priorita reprezentace a tyhle věci jdou úplně stranou, nyní chci přivézt medaili z MS," říká jasně Juha. K celému procesu se také vyjadřuje sportovní ředitel Jaroslav Berka. "Téma MS bylo v jednání velmi citlivé, jelikož se rychle blíží. Překvapila mě vyspělost Pepy, který vše řešil sám, s rozvahou a chtěl o výsledku jednání informovat své okolí vždy osobně. Jakmile učinil rozhodnutí a vše oznámil svému mateřskému klubu a spoluhráčům, bylo jasné, že by bez oficiálního vyjádření oddílu vznikaly všemožné spekulace. Shodli jsme se na tom, že pro klid před finální přípravou na MS je nejlepší jasná a přímá komunikace, která zamezí všem spekulacím."

Josef Juha v číslech:

Reprezentace ČR U19

Odehrané zápasy: 28

Kanadské bodování: 20+14

Ligová utkání mužské Superligy

Odehrané zápasy: 26

Kanadské bodování : 17+9 

Pepo, vítej na Spartě a věříme, že se ti u nás bude velmi dařit! 

#myjsmesparta



Dále čtěte