,,Chci si svoji pozici v týmu vybojovat," říká slovenská defenzivní posila Kristián Kozák

Do Sparty míří další posila ze zahraničí. Slovenský reprezentant Kristián Kozák posílí tým mužů a bude bojovat o svou pozici v základní sestavě. ,,Prostředí Sparty na mě působí velmi pozitivně, je zde nadprůměrné zázemí a k tomu i skvělí lidé, kteří florbalu dávají maximum," říká jednadvacetiletá posila ze Slovenska Kristian Kozák, který přichází z ATU Košice na pozici obránce.

Muži A | 28. červen 2019
,,Chci si svoji pozici v týmu vybojovat,

Kristian Kozák začínal s florbalem poměrně pozdě, dříve se věnoval hokejbalu. Poprvé k florbalu přišel v patnácti letech v klubu ATU Košice, kde působil celou svou dosavadní florbalovou kariéru. Za šest let své kariéry se Kozák objevil v dresu Slovenska na několika mezinárodních akcích jako byly například Polish Cup 2017, Akademické mistrovství světa 2018 nebo také Juniorské mistrovství světa 2017. 

Mladý, jednadvacetiletý obránce jde do Sparty se značnou dávkou motivace. ,,S příchodem do Sparty cítím novou motivaci, chci se zlepšovat, celkově se v životě posunout, poznat nové spoluhráče, trenéry a osamostatnit se," říká hlavní pocity z přestupu Kozák. S čím přichází slovenský reprezentant na Spartu? ,,Chci se jednoznačně herně a kondičně posunout, jsem odhodlaný zabojovat o pozici v základní sestavě týmu a chci být pro Spartu přínosem. Týmové cíle jsou vysoké a budeme chtít bojovat o ty nejvyšší příčky v Superlize," říká sebevědomě Kristian Kozák.

Začlenění v týmu nebude pro 185 centimetrů vysokého obránce nijak těžké, má zde už dva své bývalé spoluhráče "Ujfiho" o a "Pažiho", se kterými se moc dobře zná z klubu ATU Košice. ,,Jsem rád, že zde mám kluky z Košic, zároveň ale vnímám, že ve Spartěje fakt dobrá parta lidí, jak hráčů tak trenérů a realizačního týmu, se kterými se vždy rád vidím," říká k novému prostředí ve Spartě Kozák.

Na rozdíl od Pažáka s Ujhelyim, přichází Kozák na pozici obránce, o přesné roli v týmu s trenéry ještě nepřišla řeč. ,,Ještě jsme se s trenéry o mé roli pro tým nebavili, to asi přijde časem, každopádně teď musím co nejvíce makat abych byl týmu v sezoně prospěšný," říká nový obránce Sparty. Na závěr jsme se zeptali na styl florbalu, který je Kristianovi vlastní. ,,Nechte se překvapit, ale určitě mám lepší styl než Pažák," usmívá se na závěr Kristian Kozák. 

"Kristián přichází na pozici levého obránce s pravorukým držením hole, což je post, který jsme cíleně chtěli vyztužit. Kristián byl s námi v kontaktu delší dobu, již v loňském roce u nás absolvoval část tréninkového procesu a trenéři o jeho zapojení velmi stáli. Je to rychlostní typ hráče, který má zkušenosti s mezinárodním florbalem, což perfektně zapadá do našich požadavků. Osobně jsem přesvědčen, že Kristián bude výrazným přínosem již od prvních utkání," dodává ke slovenské posile sportovní ředitel Sparty Jaroslav Berka. 

Dále čtěte