Ženy na domácím turnaji získaly bod

Jako již tradičně k nám nebyl los příliš štědrý a na domácí turnaj nám nadělil dva těžké soupeře z horní poloviny tabulky – Ivanti Tigers Jižní Město B a FAT PIPE Start98 Praha-Kuntratice.

18. únor 2019
Ženy na domácím turnaji získaly bod

Jako první nastupujeme proti holkám z Jižního Města. Za 51 vteřin už prohráváme o gól kvůli špatnému postavení v obraně. Podaří se nám obranu zlepšit a v 6. minutě dokonce srovnáváme, duo Krista-Míša opět úřaduje a Míša nahrává Kristě zpoza branky a ta zametá za záda soupeřovy gólmanky. Následujících 40 vteřin jako bychom nebyly na hřišti a tento výpadek nás stojí 3 góly a skóre 1:4. Nedůraz před brankou a příliš otevřený střed soupeřky nekompromisně trestají. Zmrtvýchvstání přichází v 7. minutě, kdy na rozdíl dvou branek snižuje Kačka po nahrávce Kristy krásnou střelou do růžku. Následuje krátký výpadek soupeřek, které jako by najednou nechtěly běhat, a to je příležitost pro Míšu, aby po nahrávce od Em po mantinelu proběhla postupně až k brance soupeře a kličkou překonala brankářku. Původně hrozivé skóre tak ke konci třetiny upravujeme na 3:4. Druhá třetina začíná lépe než první, hrajeme aktivně dopředu, ale nedaří se nám vstřelit vyrovnávací gól. Nakonec ve 22. minutě udeří znovu soupeř. Tentokrát se nám nedaří zmatky v obraně uklidnit, během třetiny inkasujeme celkem třikrát a tento výpadek už gólově nevyžehlíme. Ve třetí třetině se nám nic nedaří, dlouho nám trvá rozehrávka a soupeř nás napadá za bránou, chybí nám komunikace v obraně, a to nás stojí další góly. Když už to vypadá s výsledkem hrozivě, sebereme všechny síly a posledních 5 minut bráníme, co to dá. A najednou to jde. Ve 44.  minutě upravuje Míša po nahrávce Kristy skóre na konečných 4:10. Nic moc, ale vzhledem k průběhu třetí třetiny mohlo být hůř.

https://online.ceskyflorbal.cz...

Po delší pauze, kdy postupně sníme všechny zásoby, co jsme si na pořádání donesly – Kristy výbornou bábovku a tousty s humusem, vánoční perníčky od Em a podobné dobroty nás čeká zápas se Startem.

Vstup do utkání se nám podaří o něco lépe než v prvním zápase, ale ve druhé minutě inkasujeme nešťastnou branku k pravé tyčce. Celkově se nám docela daří vystupovat proti střelám soupeřek a zodpovědně bráníme. Skóre srovnává ve 4. minutě Míša po nahrávce Kačky. Dál se hraje nahoru dolů, nutno říct, že máme občas víc štěstí než rozumu, když soupeřky netrefují naši odkrytou bránu po chybě v obraně. O tom to ale ve sportu je, o schopnostech, ale i trochu o štěstí. Ve 12. minutě dostáváme smolnou branku zpoza brány, a tak jdeme do šaten za stavu 1:2. Druhá třetina nám nabídne přesilovku hned ve 2. minutě a bohužel vypadá jako většina našich přesilovek – hrozně. 10 sekund před koncem početní výhody se nakonec trefuje Míša a je zase vyrovnáno! Vyrovnaný stav vydrží přesně 5 minut, kdy po zaváhání v obraně dostáváme gól na 2:3. Ještě ke konci třetiny ale Kiki, Laura a Ája dobře sehrají rozehrávku od mantinelu a Laura srovnává na 3:3. Následuje menší roztržka jedné ze soupeřek s rozhodčím, po něm dvouminutový trest a pro nás druhá početní výhoda tohoto zápasu. Ta ovšem netrvá dlouho, nejdřív ji přerušují sirény ohlašující konec 2. třetiny, následně ve třetí třetině vyloučení Áji za sekání a hra 4 na 4. Po ní následuje naše oslabení, ale to zvládneme bez problémů a soupeřky téměř k ničemu nepustíme. Ve 35. minutě Míša završuje hattrick a poprvé v zápase vedeme. Teď hlavně nezmatkovat, zní pokyny ze střídačky, ale nedaří se nám je plnit a brzy je srovnáno. Vedení nám vrací ve 38. minutě Kačka po nahrávce Míši. Znovu dovolíme soupeřkám srovnat, a navíc se ještě dostat znovu do vedení. Škoda. Nebalíme to ani tentokrát a rveme se o každý balón. Naše snaha nese ovoce a ve 41. minutě Krista po nahrávce od Míši srovnává na 6:6. Teď teprve potřebujeme dostat klid na hokejky a udržet vyrovnaný stav nebo ideálně přidat gól. Klid na hokejkách jsme upřímně úplně nenašly, ale vyrovnaný stav 6:6 udržíme a poprvé si podle nových pravidel letošní sezóny dáme nájezdy. Odvážná trojice Míša, Naty, Laura a samozřejmě na druhé straně bránu střežící Štěpánka budou bojovat o bod navíc do tabulky. Jediná, kdo promění je Naty, Štěpánka výborně vychytá první nájezd, ale při třetím rozhodujícím se míček bohužel nakonec dokutálí do branky, takže bod navíc si připíše Start.

https://online.ceskyflorbal.cz...

Není třeba věšet hlavu, byl to náš nejvyrovnanější zápas s tímto soupeřem, vstřelily jsme spoustu gólu a snažíme se sžít s novým systémem hry. Pořád je na čem pracovat, ale kdyby nebylo tak je to nuda, ne? Příště se těšíme 9.3. v Kunraticích, znovu nás čekají těžké zápasy, ale nedělní turnaj ukázal, že když se chce, tak všechno jde. Tak snad to půjde i v Kunraticích.

Em