Elévky i napodruhé potvrdily skvělou formu

V sobotu 20. října se konal druhý letošní turnaj elévek, tentokráte v hale nesoucí název tématicky podle městské části, tedy Jedenáctka. Soupeřkami byly opět hráčky Ivanti Tigers a premiérově hráčky Texasu.

21. říjen 2018
Elévky i napodruhé potvrdily skvělou formu

První zápas nás čeká stejně jako minulý turnaj proti holkám z Ivanti Tigers. Ty se oproti minule sešly ve výrazně silnější sestavě a na hře to bylo dost znát. Nedaly nám rozhodně nic zadarmo a Terka v bráně měla hned od začátku plné ruce práce. První polovinu jsme ještě vyhrály 2:1, ale v té druhé se nám příliš nedařilo a ztrácíme velmi brzy svůj gólový náskok. Výbornou práci předvedla v zakončení Nelinka, když si počkala před bránou soupeře na odražený balónek, potom zkušeně přehrála gólmanku a vsítila míček do branky. Ani Mia se nenechala zahanbit, šikovně sbírala odražené míčky a hned dvakrát je šikovně poslala přímo za brankovou čáru. Zárověň skvěle plnila svou roli obránce a dala tak šanci našim nováčkům zkusit si opravdový zápas. V závěru zápasu přichází sice mírné zaváhání, ale pár vteřin před koncem se míčku zmocňuje Páťa a zkušeně ho drží na hokejce, abychom v klidu přečkaly závěrečnou sirénu a mohly se radovat z vítězství 6:5.

Druhý zápas s Texasem nebyl o nic snadnější. Několikrát nám pomohlo břevno a další Terky skvělé zákroky v bráně, a tak po první polovině byl stav vyrovnaný, obě strany po 2 gólech. Svůj první gól vstřelila Terka Navarrová, pro kterou to byl první start na turnaji a nevedla si vůbec špatně! Další gól přidala Adélka, která jinak také velmi dobře zastala post obránce v lajně s Aničkou a Nelinkou. Celé trojici patří velká pochvala za kombinace, které na hřišti předváděly. Utkání končíme opět dramaticky, ale nakonec bereme další těsnou výhru 4:3 a čeká nás stejné finále jako minule, totiž s Mladou Boleslaví.

Také holky z Bolky tentokráte posílily sestavu oproti minule, kdy turnaj odehrály ve čtyřech. Námi velmi obávaná „dvojka“ byla opět v sestavě, a tak bylo jasné, že nás čeká další nelehký souboj. Zpočátku bylo utkání velmi vyrovnané, o čemž svědčí i skóre po prvním poločase, 1:1. Do druhé části však nevstupujeme příliš dobře, a tak brzy prohráváme už 1:3. Nedaří se nám dostupovat hráčky na naší polovině a necháváme jim až příliš prostoru při zakončování. Pak ale lehce zamícháme sestavou, podaří se nám snížit a pak dokonce vyrovnat! Holky z Bolky se však nenechají zastrašit a berou si své vedení zpět. Na závěr zápasu vytvoříme neskutečný tlak, Maruška Dryáková dostává neskutečnou nahrávku přímo před bránu, ale gólmanka její střelu ničí pohotovým zákrokem. Nakonec s Boleslaví po vyrovnaném finále opět prohráváme o gól, tentokrát 3:4.

Avšak není třeba věšet hlavu, turnajů bude ještě spousta a s nimi i šance soupeřkám porážku oplatit. Děkuji všem za pěkné zápasy a těším se zase příště.

Míša