PREVIEW: Sparta útočí na čtvrtou výhru v řadě, vyrabuje Boleslav?

V rámci dvaadvacátého kola Tipsport Superligy Sparta sice sehraje venkovní utkání, ale nebude muset cestovat příliš daleko. Čeká jí totiž souboj s Mladou Boleslaví, průběžně třetím celkem tabulky. První vzájemný souboj vyzněl lépe pro Středočechy, kteří v úvodu soutěže zvítězili 7:6. Sparta jim tak má co vracet.

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta útočí na čtvrtou výhru v řadě, vyrabuje Boleslav?

Mladá Boleslav zatím sbírá body jak na běžícím páse a mockrát v sezóně prohru nepoznala. S třiapadesáti body z jednadvaceti utkání náleží boleslavským třetí příčka, ovšem na tu první ztrácejí pouhé dva body. Nad čtvrtou Spartou má Mladá Boleslav obrovský náskok, a to sice čtrnáct bodů. V posledních dvou utkáních, které Boleslav odehrála, se jí ovšem vůbec nezadařilo. Nejdříve podlehla ve finále poháru Vítkovicím 2:1 a následně stejnému soupeři i v lize, tentokrát ale dostala výprask 10:3. Proti Spartě si tak boleslavští budou chtít spravit chuť, povzbuzením jim může být i sedm let dlouhá série vítězství nad pražským klubem, ovšem Sparta letos rozhodně není jednoduchým soupeřem.

Sparta prožívá jubilejní sezónu a ta jí zatím vychází skvěle. Nachází se na čtvrtém místě superligové tabulky a drží postupové otěže pro play-off. Navíc se momentálně veze na vlně třech výher v řadě a proti Boleslavi se pokusí přidat další. Sparťanští fanoušci by navíc jistě ocenili, kdyby se jejim oblíbencům podařilo prolomit dlouhou sérii proher se středočeským soupeřem. Pražané se tak budou spoléhat hlavně na skvěle hrajícího kapitána Garčara, nebo na ostrosřelce Košira, který v posledních zápasech několikrát rozhodl svým gólem o vítězství. Nutno ovšem dodat, že sparťanský kádr letos skvěle funguje jako jeden celek a má více hráčů, na které se může spolehnout.

Aktuální forma Technology Florbal MB: P - V - V - V - V

Aktuální forma ACEMA Sparta Praha: V - Vvp - Vvp - Pvp - V

Utkání je na programu v sobotu 27. ledna od 19:00 hodin v MSH Mladá Boleslav.

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte