Sparta reparát nesložila, na Chodov v lize nestačila už podruhé

Sparta zahájila druhou polovinu Tipsport Superligy atraktivním zápasem proti Chodovu. Dlouho se hrál hodně vyrovnaný florbal a zápas byl hodně otevřený, ve druhé polovině poslední části ale začal dominovat Chodov a nakonec si připsal vítězství 7:2.

30. listopad -1
Sparta reparát nesložila, na Chodov v lize nestačila už podruhé

Úvodní buly zápasu sice vybojovala Sparta, ale Chodov velmi rychle dostal míček na své hole a rozvážně kombinoval na své polovině. Nakonec to ale byla Sparta kdo měl první vážnější příležitost, brankář hostů Šantora se však prostřelit nenechal. Oba celky následně pookřály a hra se trochu otevřela, ale sparťané ji brzy zase zklidnili. Netrvalo to ovšem dlouho a už se zase hrálo nahoru dolu, několik dobrých příležitostí měl zejména Chodov, ani jednu však nedokázal využít. Sparťané se ale nenechali zahanbit a také zdatně zaměstnávali hostujícího golmana. Velmi blízko k brance byl David Ježek, ale právě Šantora vytáhl parádní zákrok. Sparťané byli mnohem trpělivější a jejich šance byli mnohem nebezpečnější, ale nakonec to byl Chodov kdo se jako první gólově prosadil. V 19. minutě přišla střela od Strachoty, tu ale zblokoval Bartoš, následně však zaváhal a Podhráský se prosadil z malého brankoviště. Sparta hledala rychlou odpověď, ovšem do konce první třetiny už to nestihla.

Prostřední část utkání rozehrála Sparta hodně aktivně. Snažila se útočit a když byl balónek v držení Chodova tak rychle napadala a snažila se nedat soupeři prostor a klid. Hosté si ale dokázali vytvořit stabilnější tlak a dobývali sparťanskou svatyni. Nakonec Eckhardt čelil přečíslení, ovšem brilatním zákrokem udržel Spartu na dostřel. O minutu později však pálil na druhé straně David Ježek a chodovští obránci zachytili míček až na brankové čáře. Sparta potom dlouho balónek držela na svých hokejkách a pokoušela se najít recept na kompaktní obranu Chodova. Hrálo se opravdu velmi urputně, oba celky bojovaly o každý metr na hřišti. Ve 34. minutě však přišla tvrdá rána pro domácí, když se Chodovu podařilo zásluhou Toma Ondruška navýšit vedení už na 2:0. Sparťané ale nepolevili ve svém tempu a hnali se dál za kontaktní brankou. V brance jí navíc několikrát podržel skvělými zákroky výborně chytající Eckhardt. Ve druhé třetině se ale nakonec prosadil opět jen Chodov a do posledního dějství si tak odnesl dvoubrankový náskok.

Třetí část utkání začal lépe Chodov, kontroloval hru a nikam se zbytečně nehnal. Ovšem ve 3. minutě hosté hrubě pochybyli, když se velmi zybtečně nechal vyloučit Plíhal, který dostal dvě minuty za nedovolené vrážení. Přesilovou hru sparťané nesehráli vůbec špatně, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Emoce začali dělat své a tak se zanedlouho vylučovalo znovu. U brány hostí došlo k výměně názorů mezi Krejčou a Koutným a tak se oba šli zchladit na trestnou lavici. Sparťanský hráč ještě navíc dostal osobní trest, takže deset plus dvě minuty navíc. Hrálo se tak čtyři proti čtyřem. Chodov si velmi rychle vypracoval šanci, ale Pražan trefil pouze tyč. Branka padla až při následné přesilové hře Chodova, ve které se prosadil Marek Vávra a zvyšoval tak na rozdíl tří branek. Spartě chyběla troška toho štěstí, veškeré její střelecké pokusy končily mimo, nebo na Šantorovi. Až v 51. minutě se konečně domácí prosadili. Na 3:1 snížil Ondřej Svatoš. Minutu na to si ale Chodov vzal tříbrankový náskok zpátky. Před Eckhardtem se ocitl osamocený Matějčík a zkušeně sparťanského brankáře vymíchal. V 54. minutě už to bylo 5:1, když se za obranu dostal opět Matějčík a překonal Eckhardta znovu. Sparta na to reagovala oddechovým časem a taktickým přeskupením, nehodlala se totiž vzdát bez boje. Zkusila tak své štěstí bez brankáře, s hráčem v poli navíc, už pět minut před koncem třetí třetiny. Do toho ještě hrála přesilovou hru po vyloučení Mikeše, ale i tak bohužel inkasovala. na 6:1 upravoval Strachota a bylo v podstatě rozhodnuto. Chvílí potom se ovšem prosadila Sparta, jmenovitě to byl Garčar. V 59. minutě ale přišla další inkasovaná branka na straně Sparty, když se za Chodov trefil Vávra. Chodov se ale ještě stihl nechat vyloučit, na dvě minuty musel ze hřiště ???. To už ovšem bylo vše, Chodov tak zvítězil i ve druhém vzájemném klání se Spartou a odnesl si další tři body.

Nejlepšími hráči utkání se stali oba brankáři, za tým ACEMA Sparta Praha to byl Jan Eckhardt a za tým FAT PIPE Florbal Chodov Karel Šantora.

ACEMA Sparta Praha - FAT PIPE Florbal Chodov 2:7

branky: 51. Svatoš, 57. Garčar - 19. Podhráský, 34. Ondrušek, 50. Vávra, 52. Matějčík, 54. Matějčík, 57. Strachota, 59. Vávra, rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl, vyloučení: 2:3, využití: 0:1, zásahy brankářů: Eckhardt 12 - Šantora 15, po třetinách: 0:1, 0:1, 2:5, diváci: 345

Dále čtěte