Dorostenky bodovaly naplno a bez prohry vedou tabulku

Druhý turnaj dorostenek v Kolíně opět za 6 bodů a vedení tabulky

30. listopad -1
Dorostenky bodovaly naplno a bez prohry vedou tabulku

Kolínský turnaj byl sice v pořadí už třetí, ale náš tým měl minule volno. Po dlouhé pauze jsme tedy nastoupili k našemu druhému turnaji v sezoně.

První turnaj se nám velmi vydařil, když jsme vyhráli oba zápasy. Takže byla před námi otázka, jestli to samé zvládneme zopakovat i tentokrát a vyšvihneme se do čela tabulky.


Úvodní zápas proti FBC Texas DDM P6 jsme začali ve velkém stylu. První pět minut se sice hrálo bez gólu, ale pak jsme udeřili a začali sypat góly. Skóre celého zápasu otevřela Áďa po nahrávce Gabči (1:0). Zanedlouho zvyšovala Hanka po nahrávce Naty (2:0). O další gól se postarala první lajna, kdy Kiki našla přihrávkou Kačku (3:0). Další gólovou akci připravila Šárka pro Hanku (4:0). Vysoké skóre první třetiny uzavřela Kiki po nahrávce Aničky (5:0). V tuto chvíli to vypadalo, že je zápas v kapse a je to jen o tom, kolik gólů soupeřkám nadělíme. Jejich nejlepší střelkyni a zároveň celé soutěže se nám dařilo uhlídat, i když několik střeleckých pokusů se jí podařilo vyslat, ale naštěstí buď nebyly přesné nebo si s nimi poradila Nela.

O přestávce před druhou třetinou jsme si řekli, že jedeme jakoby od začátku za stavu 0:0. Aby nás současný stav neukolébal a nezvrtlo se to.

No, ale přesně to nastalo. Nejprve jsme sice zvýšili zásluhou Kláry po nahrávce Inky (6:0). V rozmezí tří minut jsme však dostali čtyři góly, zmiňovaná střelkyně soupeřek se prosadila hattrickem a zápas se zdramatizoval.

Na třetí třetinu nastoupila do brány Majda a zvládla ji bez obdrženého gólu. Ten jediný z nájezdu nebyl uznán. Důležité bylo, že jsme zvládli následné oslabení.

Na posledních pět minut došlo ke stažení sestavy na dvě lajny. Dlouho se nám nedařilo gólově prosadit až závěrečnou pojistku a klid do našich řad vnesla gólem Bára po nahrávce Áji 7:4.  


Do zápasu jsme nastoupili ve velkém stylu, který se nám bohužel nepodařilo udržet ve druhé třetině a polevením v bránění jsme umožnili soupeřkám snížit. Důležité je, že jsme si aktivní útočnou hrou dokázali zápas pohlídat a dovézt k vítězství.   


Sestava: “G” Klepetková (3.tř. Valentová) - Křečková (0+1), Červenková (0+1), Walderová (1+0), Jelínková “C” (1+0), Novotná (1+1) - Mervartová, Ronovská (0+1), Knappová (1+0), Grundová (1+0), Beránková (0+1) - Menšíková (0+1), Lukovská, Vojtková (2+0), Brustmannová (0+1)


https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=190241&type=1




Ke druhému zápasu proti FbC Kralupy n/V jsme nastupovali s tím, že pokud zápas vyhrajeme, tak budeme vést ligovou tabulku.

Od začátku jsme se vrátili ke hře na tři lajny a do brány šla Nela. Opět jsme se pět minut rozehrávali, nabírali na tempu a pak udeřili, když na první gól Naty nahrávala Hanka (1:0). Půl minuty před koncem třetiny zvýšila Klára z nahrávky Gabči (2:0).

Ve druhé třetině se nám nabídla možnost nájezdu, ke kterému se postavila Ája. Provedla ho velice dobře, ale v poslední fázi, kdy už měla položenou gólmanku jí míček ujel moc do strany a už ho nedokázala usměrnit do odkryté brány. Nemuseli jsme však gólu litovat. K následné přesilovce nastoupila první lajna a po úvodní chvilkové zbrklosti se přece jen podařilo Aničce přesně zakončit ze standartky po nahrávce Áji (3:0).

Za první dvě třetiny vychytala Nela čisté konto a do branky šla Majda.

Herně jsme byli opět aktivnější, ale už se nám nepodařilo využít šance. Naopak jsme to byli my, kdo inkasoval dva góly. V čase 7:35 jsme opět stáhli sestavu na dvě lajny a ty dostaly jasný úkol. V prvé řadě udržet míček co nejvíc na našich hokejkách a v případě nabídnuté šance dát gól. Ten jsme sice nedali, ale holky zkušeně zvládly první část pokynu a tudíž jsme se po závěrečném hvizdu mohli radovat z další výhry 3:2.


 

Sestava: “G” Klepetková (3.tř. Valentová) - Křečková (1+0), Červenková (0+1), Walderová, Jelínková “C”, Novotná - Mervartová, Ronovská, Knappová (1+0), Grundová, Beránková (0+1) - Menšíková, Lukovská, Vojtková (0+1), Brustmannová (1+0)



https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=190243&type=1


Dnešní cíl, zvládnout vítězně oba zápasy, se povedl splnit. Jako jediný tým v soutěži jsme vyhráli doposud všechny zápasy a tím jsme se propracovali na vedoucí pozici. Teď nás čeká nesnadný úkol, udržet se tam co nejdéle:-)


Nebude to vůbec jednoduché. Na příštím turnaji 17.11. v Plzni nás čekají Vinohrady, které jsou v tabulce hned za námi.