Nesmíme nic podcenit a potvrdit roli favorita, velí Krejča před pohárovým zápasem.

Spartu čeká v poháru České Pojišťovny osmifinálová skupinová fáze, ve které se postupně utkají s Fbš Bohemians, Florbal Chodov a Black Angels. Již zítra je na programu první klání skupiny BB, ve kterém sparťané vyzvou celek Black Angels.

30. listopad -1
Nesmíme nic podcenit a potvrdit roli favorita, velí Krejča před pohárovým zápasem.

Hráči Fbš Bohemians se v letošní sezóně poprvé představili v poháru až v pátém kole, kde si hladce poradili s Hradcem Králové, který rozstříleli 20:6 a mohli slavit postup do osmifinále. V utkání zazářil zejména Antonín Palatínus, který pomohl Bohemce k vítězství šesti góly a přidal i dvě asistence. Zelenobílým se ostatně daří i v Superlize, kde se vezou na vlně pěti vítězství v řadě, určitě tak nebudou pro Spartu jednoduchým soupeřem.

Hráči celku Black Angels se stejně jako Fbš Bohemians představili v poháru až v pátém kole a i oni si vedli velmi dobře. Jejich soupeřem byla Florbalová Akademie Mladá Boleslav, která si nechala utkání utéct hned v první třetině, ve které inkasovala šest gólů. Nakonec mohli hráči Black Angels slavit výhru 13:3 a tím pádem i postup. Tahounem prvoligového celku je Jakub Boček, který si v utkání pátého kola připsal pět bodů za hattrick a dvě asistence. V první lize mužů se pražský celek nachází na šesté příčce a nedaří se mu ustálit své výkony, to však neznamená, že Spartě daruje vítězství zadarmo. Navíc zápas bude mít pro některé hráče speciální náboj, jelikož za Black Angels nastupuje několik bývalých sparťanů. ,,Na hřišti to bude určitě jiskřit," uvažuje útočník Sparty Jan Krejča.

Posledním soupeřem Sparty v osmifinálové skupině je FAT PIPE Florbal Chodov. Aktuální mistři se zatím v poháru nepředstavili, osmifinále tak pro ně bude premiérou. Chodov platí za největšího favorita skupiny BB, v lize si dokázal poradit jak se Spartou tak s Bohemkou a ještě nepoznal hořkost porážky. V tabulce mu patří třetí příčka, na kontě má sedmnáct bodů a dva zápasy k dobru na první Boleslav a druhé Vítkovice. Ve svém posledním utkání navíc hráči Chodova přejeli Ústí 13:1 a jsou v obrovském laufu.

Sparta se nám v poháru už také jednou představila a byl to opravdový koncert. V minulém pohárovém kole si smlsla na Wizards florbal DDM Praha 10, kterým nasázela dvaadvacet gólů a hladce si zajistila postup. V zápase zazářil Matěj Pruner, který nasbíral šest bodů za tři góly a tři asistence. Spartě se začalo dařit i v lize, když v posledních dvou ligových klání dvakrát slavila výhru. Nejdříve porazila Ostravu 8:3 a následně Otrokovice 3:2. Pokud si sparťané přenesou svůj svědomitý a bojovný výkon i do utkání poháru s Black Angles, mohla by si připsat první skupinové vítězství. ,,Naše ambice jsou ty nejvyšší," říká Krejča a doplňuje: ,,Máme těžkou skupinu, ale pro nás je plus, že si zahrajeme další těžké zápasy a můžeme se posouvat dál."

Zápas mezi Spartou a Black Angels je na programu ve středu 18. října od 20:45 hodin na TJ JM Chodov - Mírového hnutí 2137/7, přijďtě Spartu podpořit v jejím pohárovém tažení!

Dále čtěte