Úžasný start dorostenek do nové sezony

První turnaj dorostenek ve Stochově za 6 bodů a kopec gólů k tomu

30. listopad -1
Úžasný start dorostenek do nové sezony

Prázdniny utekly jako voda a přišlo září a s ním začíná další ligový zápasový kolotoč.

Z původního systému dvou výkonnostních košů se po odhlášení dvou týmů (Start Kunratice a Kutná Hora) utvořila jedna skupina o 11 týmech. Změnou oproti minulé sezoně je i hrací čas. Z loňských 2x14min. na 3x10min.

Nás čekaly ve Stochově první dva souboje.

Na úvod jsme se utkali s týmem FbC Plzeň. Pro nás dosud neznámý soupeř, který přijel v nekompletním složení pouze s šesti hráčkami do pole.

Před zápasem jsme si zopakovali, jaký styl budeme letos zkoušet hrát a na co se budeme zaměřovat. Úkoly byly jasné a mohli jsme jít na to.

Od začátku jsme byli aktivnější a zatlačili soupeřky na jejich polovinu. Přesto nám trvalo takřka osm minut, než otevřela skóre úvodním gólem Gabča po přihrávce Zuzky (1:0). Ještě v první třetině zvýšila Kačka z nahrávky Kiki (2:0).

Ve druhé třetině uplynula sotva půlminuta, kdy Bára přiťukla Kiki a byl tu další gól(3:0). Pak se prosadily také soupeřky a snížily (3:1). Do konce třetiny jsme si vyzkoušely oslabení, které jsme zvládli bez problémů a dokonce jsme mohli i dát gól, kdy se dostala do úniku Bára, ale trefila tyčku.

Ve třetí třetině jsme si u soupeřek otevřeli střelnici. Hned ve 25 vteřině se individuálně prosadila Kačka (4:1), která pak ještě svou přihrávkou nechala vyniknout Kiki (5:1). O další zvýšení skóre se postarala Zuzka po přihrávce Stely (6:1).

V posledních dvou minutách padly ještě tři góly. Nejprve se prosadila opět Zuzka, tentokrát po nahrávce Gabči (7:1) a náš gólový účet uzavřela Anička z nahrávky Báry (8:1). Poslední slovo měly soupeřky, kdy se jim podařilo dát gól vteřinu před koncem zápasu a upravily tak výsledek na 8:2.

Pak už mohla vypuknout z naší strany radost ze zvládnutého první zápasu. Jak gólmanka, tak i obě naše lajny podaly skvělý výkon, který při jeho zopakování sliboval možný úspěch i ve druhém zápase.


Sestava: “G” Klepetková - Křečková (1+0), Červenková, Walderová (2+1), Jelínková “C” (0+2), Novotná (2+1)- Mervartová (2+1), Lukovská (0+1), Vojtková, Grundová, Kratochvílová, Beránková (1+1).



https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-188548.htm



Ve druhém zápase se nám postavily Pitbullačky z Kolína. Nám dobře známý soupeř z minulé sezony. Opět se nám podařilo dát v první třetině dva góly. Tentokrát jsme na první gól nemuseli čekat tak dlouho a už ve třetí minutě se ve svém druhém zápase za dorostenky prosadila Violka, které nahrávala Áďa (1:0). O druhý gól se postarala obranná dvojice první lajny, kdy Anička nahrávala a Ája přesně zakončila (2:0).

Ve druhé třetině padl jen jeden gól a jeho autorkou byla Kačka po nahrávce Báry (3:0). V tomto zápase jsme si vyzkoušeli také přesilovku, kterou jsme sice nevyužili, ale odehráli jsme ji velice pěkně. Na třetí třetinu nastoupila do brány poprvé za dorostenky Majda. Soupeřkám se jí podařilo vstřelit gól a snížit na 3:1. Ale víc toho už za svá záda nepustila. Naopak my jsme přidali ještě dva góly, kdy nejprve Ája využila přihrávku Kiki (4:1) a pak ještě Ája si zopakovala spolupráci se svojí parťačkou z obrany Aničkou a ta uzavřela gólový účet zápasu a celého prvního turnaje 5:1.



Sestava: “G” Klepetková, “G” Valentová - Křečková (1+1), Červenková (2+1), Walderová (1+0), Jelínková “C” (0+1), Novotná (0+1)- Mervartová, Lukovská, Vojtková, Grundová (0+1), Kratochvílová (1+0), Beránková.



https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-188551.htm


Tento první turnaj musím zhodnotit jako velice povedený. A není to jen o tom, že jsme vyhráli oba zápasy a získali všech šest bodů. Důležitější byl herní výraz celého týmu. Holky předvedly pěkné individuální dovednosti a týmovou souhru s plněním stanovených pokynů, týkajících se stylu hry, který jsme si stanovili pro tuto sezonu.


Další turnaj nás čeká až 22.10. a jsem zvědavý, jestli ho zvládneme stejně dobře. Máme teď dostatečný prostor k tréninkovému nácviku a přenesení naučených věcí do dalších zápasů.