Sparta v derby neuspěla, bojovný výkon na Bohemku nestačil

V šestém kole Tipsport Superligy na sparťanskou půdu zavítali hráči Fbš Bohemians. Vyhrocené utkání nakonec ovládla Bohemka, která zvítězila 8:6. Sparťané sice podali bojovný výkon, na výhru to ale nestačilo.

30. listopad -1
Sparta v derby neuspěla, bojovný výkon na Bohemku nestačil

Sparta rozehrála utkání mnohem lépe, když se hned v úvodu dostal do příležitost Jan Krejča. Ten však trefil pouze brankáře. Bohemka rychle uklidnila hru, ovšem sparťané se snažili hrát stále ve vysokém tempu. Dlouho jsme museli čekat než padl gól, ale v 8. minutě jsme se dočkali. Postaral se o něj Lukáš Ujhelyi, když vypálil z pravé strany a otevřel gólový účet zápasu. Sparta byla lepším a aktivnějším týmem, ovšem Bohemka zbraně neskládala. Velkou šanci měl Miščík, ale přestřelil. Ve 13. minutě měl obrovskou příležitost Jaroš, ale bohužel nezakončil. Hráči Bohemky se však začali vzpamatovávat a vytvořili si tlak. Ten nakonec proměnili ve vyrovnávací branku, jmenovitě to byl Jakub Šárka. Netrvalo dlouho a hráči v zelenobílém přidali další branku. Vedení Bohemce zajistil Palatínus. Sparťané se nenechali dvěma slepenými góly rozhodit a v 19. minutě nádherně zakončil Ježek a vyrovnal na 2:2. Ve zbytku první třetiny se už nic význačného nestalo a týmy tak odcházely do šaten za vyrovnaného stavu.

Začátek druhé třetiny Spartě vůbec nevyšel, jelikož už po sedmi sekundách hry inkasovala z hole Davida Šimka, který vrátil svému týmu vedení. Bohemku vstřelený gól nabudil mezitím co Sparta na hřišti mírně tápala. Ve 27. minutě ovšem přišla velká vzpruha. Od levého mantinelu napřáhl Ježek a vyslal na branku soupeře ránu jako z děla, propálil vše co mu stálo v cestě a srovnal na 3:3. Hráči Bohemians se následně drželi více na balonku, ale Sparta hrála velmi aktivně a napadala. Z toho nakonec vypramenilo první vyloučení zápasu, když se provinil hostující Zezulka. Sparta okamžitě Bohemku zamkla na její polovině a trestala. Přesilovku využil Svatoš a sparťané byli zpět ve vedení. Ve 36. minutě bylo ale zase vyrovnáno, když střela Čiháka doplachtila až do sítě Benešovi brány. Sparťané se nenechali inkasovaným gólem rozhodit a hráli stále aktivně. V poslední minutě znovu navrátil vedení Spartě Ondra Svatoš a Sparta si tak odnesla do šatny jednobrankový náskok.

Třetí třetinu už začali sparťanští hráči mnohem lépe než tu druhou, jelikož se už po dvou minutách prosadil po krásné kombinaci Marek Koščo a poslal Spartu poprvé v zápase do dvoubrankového vedení. Ve 45. minutě se ocitl v úniku Svatoš, na brankáře Bohemky ovšem nevyzrál. O dvě minuty později se podařilo zelenobílým vstřelit kontaktní branku, když na 6:5 snižoval Šárka. O pár chvil později si sparťané zkomplikovali situaci, když proti nim bylo nařízeno trestné střílení, to si vzal na starost právě Šárka a vyrovnal na 6:6. Sparťanská obrana ale i poté chybovala a Bohemka trestala. Sedmou branku hostojucího týmu vstřelil Kieler, když Beneš nejdříve skvěle zasáhl, ale napodruhé už kapituloval. Hra se začala vyhrocovat, Sparta ale udržela chladnou hlavu a soustředila se na vstřelení vyrovnávací branky. Ta však bohužel nepřišla, místo toho v 53. minutě hráči Bohemians odskočili na rozdíl dvou gólů. Po zemi překonal sparťanského gólmana Miščík. Sparťané nic nevzdávali a šli si za vyrovnáním, ovšem zrazovala je koncovka. Dvě minuty před koncem závěrečného dějství zkusila Sparta své štěstí a rozhodla se pro hru bez brankáře. Její hráči si sice vytvořili tlak a branku už neinkasovali, ale najít recept na obranu hostujícího celku se jim nepodařilo. Sparta si i přes bojovný a dobrý výkon nakonec žádné body neodnesla.

Nejlepším hráčem utkání za tým Fbš Bohemians byl vyhlášen Vojtěch Zezulka, za tým ACEMA Sparta Praha byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání David Ježek.

ACEMA Sparta Praha - Fbš Bohemians 6:8

branky: 8. Ujhelyi, 19. Ježek, 27. Ježek, 32. Svatoš, 39. Svatoš, 43. Koščo - 16. Šárka, 17. Palatínus, 21. Šimek, 36. Čihák, 47. Šárka, 48. Šárka, 49. Kieler, 53. Miščík, rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček, vyloučení: 0:1, využití: 1:0, zásahy brankářů: Beneš 7 - Kratěk 14, po třetinách: 2:2, 3:2, 1:4, diváci: 383

Dále čtěte