Druhý souboj, první prohra. Sparta nestačila na AIK

Sparťané v náročném utkání nestačili na švédský celek AIK Innebandy a nakonec po přestřelce podlehli 7:4. Nestačily ani zkušenosti navrátilce Milana Garčara, který dostal od trenéra důvěru a do zápasu nastoupil s kapitánskou páskou. Rozhodně se ale sparťanští hráči nenechali zahanbit a po solidním výkonu už mohou vyhlížet svého příštího soupeře.

30. listopad -1
Druhý souboj, první prohra. Sparta nestačila na AIK

Ve druhém utkání poháru Bohemian Trophy vyzvala Sparta švédský celek AIK Innebandy. Ve sparťanské sestavě se poprvé od svého návratu představil Milan Garčar. Zkušenosti českého internacionála byly už od začátku znát a Garčar byl na hřišti hodně vidět. Po dlouhém čekání jsme se v 10. minutě konečně dočkali gólu, bohužel ale z hokejky Andrease Stefanssona a AIK vedlo 1:0. Netrvalo dlouho a Švédové svůj náskok navýšili na 2:0. Z prostoru před brankou mířil přesně Dennis Wallin. Sparťanskou odpovědí byla aktivnější hra a spousta šancí. Blízko ke gólu měli Bína, Košir nebo Krejča, ale narazili jen na švédského brankáře. V 16. minutě Švédové přidali třetí branku, jmenovitě Kevin Lieback Asp a zvýšili na 3:0. Do konce první třetiny se hrálo vyrovnaně a branka už nepadla. Sparťané tak odcházeli do šaten s třígólovým mankem.

Sparta začala druhou třetinu velmi aktivně a dočkala se odměny v podobě přesilové hry. Na 2 minuty musel ze hřiště Forslöv za blokování hole. Hráčům v rudých dresech se ale využít početní výhodu nepodařilo. V následujících minutách jsme mohli sledovat skvělý florbal na obou stranách, střelci se ale opět odmlčeli a činili se brankáři. Sparťané pomalu ale jistě dostávali švédský tým pod tlak, Špalek ale v úniku přestřelil a Svatoš dvakrát trefil clonícího Švéda. Branka padla až v 38. minutě a tentokrát už to byla Sparta kdo mohl slavit. Po krásném nahození mazaně překonal švédského brankáře Jaroslav Jaroš a snižíl na 3:1. Krátce potom ve hráčích vzplanuli emoce a na trestnou lavici museli jít zchladit hlavu Milan Garčar a Robin Landberg. Při hře 4:4 se ovšem nic závažného nestalo.

Začátek třetí třetiny se nesl v podobném duchu jako začátek třetiny druhé, ale byli to Švédové kdo se dostal do první vážnější šance. Beneš ovšem skvěle zasáhl. Ve 43. minutě se už ovšem Švédové prosadili a Kevin Haglund vrátil týmu AIK tříbrankový náskok. Švédové po svém čtvrtém gólu diktovali tempo hry, Beneš ovšem držel sparťanské naděje na vyrovnání. Ve 47. minutě byl vyloučen hráč Sparty Jan Marvánek na 2 minuty za hru na zemi. Švédům se ale početní výhoda nevyplatila, protože se Matěji Prunerovi podařilo vsítit branku ve vlastním oslabení a snížit stav utkání na 4:2. V 53. minutě přišlo další vyloučení. Vyloučen byl Matěj Pruner za nedovolené bránění a tentokrát se vstřelit gól v oslabení nepodařilo. V 56. minutě se ale skvělí fanoušci Sparty, kteří byli opět slyšet, dočkali kontaktní branky. Snížit na 4:3 se podařilo Matěji Prunerovi, který si tak připsal druhý gól v zápase. V 58. minutě se ale dokázal prosadit Alex Kjellbris a AIK znovu vedlo o dva góly. V 59. minutě při hře bez brankáře zadělal na drama Lukáš Uhjelyi, když snížil na 5:4. V poslední minutě nařídil rozhodčí samostatný nájezd proti Spartě a Robin Landberg s přehledem proměnil. Pár vteřin před koncem ještě kosmeticky upravil skóre na 7:4 Andreas Stefansson.

Nejlepším hráčem utkání ze sparťanských řad byl vyhlášen autor dvou branek Matěj Pruner a za AIK Innebandy Andreas Stefansson.

AIK Innebandy - ACEMA Sparta Praha 7:4

branky: 10. Stefansson, 11. Wallin, 16. Lieback Asp, 43. Haglund, 58. Kjellbris, 60. Landberg, 60. Stefansson - 38. Jaroš, 48. Pruner, 56. Pruner, 59. Ujhelyi , rozhodčí: Lukáš ČÍžek - Lukáš Laštovička, vyloučení: 1:3, využití: 0:0, diváci: 280, zásahy brankářů: Hjelmo - 25 - Beneš 24, po třetinách: 3:0, 0:1, 4:3

Dále čtěte