Bohemia Trophy, turnaj nabitý hvězdami startuje už za týden!

Kluby ACEMA Sparta Praha a Technology Florbal Mladá Boleslav představují letní novinku. Od 28. června do 2. července se v Česku utká šest týmů včetně tří zahraničních o Bohemia Trophy. Mladá Boleslav a Praha se podělí o hostitelství základních skupin, víkendové play-off uspořádá Městská sportovní hala v Mladé Boleslavi.

30. listopad -1
Bohemia Trophy, turnaj nabitý hvězdami startuje už za týden!

Bohemia Trophy zakládá tradici setkání špičkových evropských klubů, které uprostřed léta a ve středu Evropy bojují o pohár. 

Už první ročník láká hvězdným obsazením. Přijede kapitán švédských multišampionů Johan Samuelsson se švýcarským Tigers Langnau a narazí například na své reprezentační spoluhráče Jonase Svahna a Manse Parsjö Tegnéra z IBK Dalen. Boleslavskou skupinu doplňuje domácí tým, za který poprvé od comebacku ze Švédska nastoupí český reprezentant Milan Tomašík.

“Naší ambicí je vytvořit tradiční akci s těžištěm mezi Mladou Boleslaví a Prahou v termínu, který přeruší dlouhé období bez zápasů. Všechny týmy na přelomu června a července hodně trénují, ale do startu sezony je ještě daleko,” říká generální manažer Technology Florbal Mladá Boleslav Tomáš Pacák.

“Chceme elitním týmům nabídnout další možnost konfrontace se zahraničními soupeři. Rádi bychom vybudovali turnaj, který florbalovým fanouškům vyplní léto a nabídne jim mezinárodní zápasy,” přidává sportovní ředitel ACEMA Sparta Praha Jaroslav Berka.

Vedle Tomašíka zažije návrat na česká hřiště také Milan Garčar, jenž posílil Spartu. Pražskou skupinu ozdobí švédští šampioni z let 2006 a 2009 AIK Innebandy s padesátigólovým střelcem poslední sezony Andreasem Stefanssonem. Pozvání přijaly i Pardubice s Martinem Zozulákem.

“Mezinárodní konfrontace je pro nás velmi důležitá - zápasy mají jiné nasazení a tempo než domácí soutěž. Dáváme tím hráčům možnost porovnání s těmi nejlepšími. Minulá sezona nám nevyšla, chceme se co nejlépe připravit na tu nadcházející a i proto je pro nás turnaj Bohemia Trophy velmi důležitý,” říká Berka.

Všechny týmy mají na turnaji jisté minimálně čtyři zápasy. Vítězové skupin postupují do semifinále, týmy z druhých a třetích míst čeká křížem čtvrtfinále. V závěrečném dnu programu bude finálovému zápasu předcházet utkání o umístění, tedy o třetí i pátou pozici. 

“Mladá Boleslav florbal miluje a chceme fanouškům nabídnout florbal v tom nejlepším balení. Věříme, že diváci si na přelomu školního roku a prázdnin najdou cestu do hal a vytvoří skvělou atmosféru. Zároveň se divákům představí nové posily týmů, v boleslavském případě Milan Tomašík a Jan Řehoř,” připomíná Pacák letní transfery.

Partnerem Bohemia Trophy je Salming, akci též výrazně podporuje Statutární město Mladá Boleslav a Středočeský kraj.

Rozpis jednotlivých zápasů najdete ZDE.

Dále čtěte