Po návratu Marka Košča se budeme připravovat kompletní, říká Radek Skalička

Mužský ,,A" tým má za sebou necelý měsíc letní přípravy. V tomto období stihl absolvovat také turnaj HDT Cup v Karlových Varech, který Sparta dovedla do vítězného konce, trenéři však akci herně hodnotit nechtějí. ,,Je pravda, že jsme jeli v okleštěné sestavě, ale herní stránku v této fázi přípravy nehodnotíme. Soupeři hráli dobře a pro nás to byla dobrá příprava," dodává asistent hlavního trenéra Radek Skalička. K týmu se postupně připojují další hráči, kteří během loňské sezóny odjeli na studijní programy do zahraničí.

30. listopad -1
Po návratu Marka Košča se budeme připravovat kompletní, říká Radek Skalička

1) Ahoj Radku, před jakou dobou jste začali letní přípravu a co nám k ní můžeš prozradit? Co všechno v ni hráči plní a co je ještě čeká?

,,Ahoj, kluci mají za sebou necelý měsíc letní přípravy. V letošním roce absolvují tréninky venku, v posilovně, v hale a část tréninku absolvují sami dle individuálních plánů. Postupem času, s blížícím se startem sezóny, se bude přidávat více halových tréninků."

2) Postupně se do sestavy vrací navrátilci, kteří v průběhu loňské sezóny opustili tým z důvodu studijních programů. O koho se jedná?

,,V minulém týdnu už se po návratu z Erasmu zapojil David Čermák a příští týden se také ze studií vrací Marek Koščo. Pak už se budeme, až na Luku Časara připravovat kompletní."

3) Jaký vidíš přínos v tom, že se v týmu objevila taková ikona jako je Milan Garčar, která ve Spartě dlouho chyběla. Jak to vnímáš?

,,Příchod Milana Garčara vnímám po všech stránkách pozitivně. Přinese do našeho mladého týmu obrovské zkušenosti, bude lídrem na hřišti i v kabině."

4) Jaké jsou pocity z HDT Cupu, kde Sparta zvítězila, nijak však soupeře z nižších lig, až na sparťnaské juniory, výsledkově nepřehrála. Měla na to vliv aktuální sestava?

,,Turnaj ve Varech byl výborný, skvěle zorganizovaný a splnil naše očekávání. Je pravda, že jsme jeli v okleštěné sestavě, ale herní stránku v této fázi přípravy nehodnotíme. Soupeři hráli dobře a pro nás to byla dobrá příprava. Absolvovali jsme i teambuildingové aktivity, jako noční sjezd řeky Teplé, se kterým, především mladší posádky, měly problém a ne všichni se vrátili v suchém oblečení. Dále jsme společně sledovali finále Ligy mistrů."

5) Jaké přípravné turnaje Spartu ještě čekají? Kam bys fanoušky pozval?

,,Na konci června, konkrétně od 28.6. nás čeká výborně obsazený turnaj v Praze a Mladé Boleslavi, kde bude těžká zahraniční konkurence a bude to vynikající příprava na sezónu. Pak nás v srpnu čeká tradiční Czech Open a pak už se to rozjede v podobě Superligy."

Dále čtěte