Tři sparťané se vydají na juniorské MS 2017 do švédského Växjö!

Juniorské mistrovství světa 2017 ve švédském Växjö se nezastavitelně blíží a svou účast si vybojovali také tři sparťané, kteří tak s národním týmem 3. května zahájí cestu za obhajobou loňských bronzových medailí a všichni věříme, že se jim podaří dosáhnout ještě výše! Marek Zouzal, společně s Janem Krejčou a Janem Eckhardtem odpovídali v krátkém rozhovoru pro náš web. Natěšenost kluků na MS by se dala doslova krájet. ,,Je to vyvrcholení dvouletého reprezentačního cyklu a především dosavadní vrchol naší kariéry," zmiňuje hned v první odpovědi jeden z centrů národního týmu Marek Zouzal.

30. listopad -1
Tři sparťané se vydají na juniorské MS 2017 do švédského Växjö!

Ahoj kluci, jak se těšíte na MS 2017 ve Växjö a byli jste nominací zaskočeni?

Zouzal: ,,Ahoj, na MS se těším moc. Je to vyvrcholení dvouletého reprezentačního cyklu a především dosavadní vrchol naší kariéry. Byl to jeden z mých florbalových cílů a snů si zahrát na MS a zanedlouho se to stane skutečností. Za nominaci jsem velice rád a vážím si ji."

Krejča: ,,Na MS se těším, bude to velká akce, doufám, že dorazí hodně lidí a vytvoří pěknou atmosféru. Také vím, že má dorazit i pár fanoušků z Čech, převážně rodiče, pochopitelně. Mě jede podpořit přítelkyně s mými rodiči, tak doufám, že se nám podaří odměnit je pěkným florbalem. Ačkoliv jim trošku závidím, že na rozdíl ode mě budou mít čas, projít se po městě a okolí. Jinak konečnou nominací jsem zaskočen nebyl, protože jsem se to dozvěděl od trenérů asi před necelým měsícem, stejně jako většina ostatních nominovaných kluků."

Eckhardt: ,,Na MS se těším opravdu hodně, splním si tak svůj sen. Věřil jsem, že když jsem byl v předběžné nominaci, budu i v té konečné."

Jaký máte pocit z dosavadní přípravy na MS?

Zouzal: ,,V posledních měsících jsme toho s kluky moc nenatrénovali, spíše se každý připravoval sám a měli jsme klid na důležité zápasy v klubech. Z mého pohledu jsme se ale dobře sehráli na předešlých akcích a na následujícím soustředění už budeme pouze pilovat detaily."

Krejča: ,,Z osobního hlediska se cítím slušně fyzicky a díky tomu, že se mi v posledních zápasech dařilo dávat i nějaké ty góly, tak jsem i v určité herní pohodě. Z hlediska týmu budou přípravy vrcholit až na závěrečném soustředění v Teplicích."

Eckhardt: ,,Tvrdě se připravujeme už skoro dva roky a z přípravy mám dobrý pocit."

Myslíte si, že vám k nominaci pomohl i fakt, že jste letos poměrně pravidelně nastupovali v Superlize?

Zouzal: ,,Pravidelně hrát Superligu je určitě to nejlepší pro juniory, co v ČR může být, co se týká sbírání herních zkušeností. Z toho důvodu hrálo velkou roli v našem vývoji pravidelné vytížení v nejvyšší mužské lize. Jelikož je v týmu hodně kluků, co už hraje Superligu, tak to možná nějakou roli v konečné nominaci hrálo. Samozřejmě tyto zkušenosti určitě každý z nás v zápasech MS využije."

Krejča: ,,Nejsem si jist, vzhledem k tomu, že jsem zase tak pravidelně nenastupoval. Ale rozhodně je to jeden z faktorů."

Jaký máte pocit z týmu, který nominoval Jiří Jakoubek?

Zouzal: ,,Z mého pohledu je tým velice kvalitní. Drtivá většina z nás už nastupuje v Superlize. Pouze kluci, kteří ještě nemohou kvůli věku zasáhnout mezi muže, nemají zkušenosti s mužským superligovým florbalem, ale určitě nijak nezaostávají oproti ostatním. Svou kvalitu jsme ukázali už v přípravných zápasech, nicméně je v nás ještě mnohem víc." :-)

Krejča: ,,Z týmu mám dobrý pocit. Poté, co jsem viděl konečnou nominaci na MS, věřím, že se nám podaří uspět. (Aby nedošlo k nějakému nedorozumění a abych byl upřímný. Je to ode mě lehce zavádějící odpověď, jelikož jsme si ještě nedefinovali, co pro nás bude znamenat "úspěch". To se bude řešit až na závěrečném soustředění.)"

Eckhardt: ,,Z týmu mám velmi dobrý pocit, opravdu věřím, že na MS můžeme uspět."

Jakou máte pozici v týmu? Co se od vás čeká?

Zouzal: ,,Ode mě se určitě čeká, že úspěšně povedu svou pětku z pozice centra, budu tvořit hru a gólové příležitosti svým spoluhráčům tzn. také z mé strany se očekává náležitý bodový přínos pro tým."

Krejča: ,,Stejná jako ve Spartě... střelec. Očekává se ode mě, že budu dávat góly a budu se tlačit do zakončení. Zároveň kvalitně bránit."

Eckhardt: ,,Očekává se ode mě bezchybný, sebevědomý výkon, který pomůže k jistotě a stoprocentnímu pocitu, že se na mě národní tým může spolehnout." 

Kluci, díky za rozhovor a celá Sparta vašemu týmu drží palce a budeme vám fandit! 

Kompletní nominaci na juniorské MS 2017 můžete vidět na webu: www.ceskyflorbal.cz