Sparta o víkendu vybojovala mečbol!

Třetí a čtvrté kolo play-down Sparta odehrála na půdě Kladna. Série se v Praze zastavila za stavu 1:1 a není třeba dodávat, že oba celky chtěly získat minimálně další bod v sérii. Sobotní duel byl pro Spartu díky druhé třetině, ve které sparťani nastříleli tři branky, o dost jednodušší než nedělní zápas. Kladno vědělo, že pokud Sparta vyhraje i čtvrté kolo, série se bude lámat a v Praze bude velmi těžké uspět.

30. listopad -1
Sparta o víkendu vybojovala mečbol!

V sobotním duelu se Spartě střelecky velmi dařilo a zápas kontrolovala od druhé třetiny, kdy se střelecky prosadily mladé pušky Zouzal s Krejčou. Sparta po druhé třetině vedla 5:2 a dokázala kontrolovat i zbylých dvacet minut zápasu, ve kterém ještě pět gólů přidala. Hattrick zaznamenal uzdravený Kareš. Robi Košir o sobě dal opět vědět finálními přihrávkami a připsal si tak tři asistence. Jan Zahálka se po zápase nechal slyšet, že utkání ovlivnilo zranění Ondřeje Riebauera, který si ve dvanácté minutě zápasu obnovil zranění kolene a musel ze zápasu odstoupit. ,,Zápas hodně ovlivnilo zranění Ondry Riebaurea. Poté Sparta opět výborně blokovala naše střelecké pokusy, v čele s výborným Benešem a trestala nás z brejků." 

3. kolo play-down Sparta vs. Kladno 10:2

branky: 3. Řehoř, 36. Vaculčiak - 6. Ujhelyi, 10. Kareš, 25. Krejča, 31. Zouzal, 34. Zouzal, 49. Kareš, 51. Kareš, 53. Bína, 58. Bína, 59. Krejča, rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek, diváků: 215, zásahy brankářů: Pech 21, Beneš 21, po třetinách: 1:2, 1:3, 0:5

Nedělní utkání bylo pro Spartu o dost těžší a zápas rozhodl až v 60. minutě Jan Marvánek, který proměnil samostatný nájezd a získal pro Spartu důležitý mečbol. Sparta musela celý zápas dotahovat náskok Kladna, který chvílemi znamenal vedení i o dvě branky. Díky přesilovkám se obrat Spartě povedl a do finální dvacetiminutovky vstupovala z pozice jednobrankového náskoku. Zápas však zdramatizoval gólem Soukup, který srovnal na 7:7. Jan Marvánek se postavil samostatnému nájezdu a díky proměněnému gólu si navýšil v osobní statistice kanadského bodování na finálních 5 bodů (2+3). Sparťanský trenér Berka komentuje utkání takto: ,,Dnes byli domácí lepším týmem, my jsme věděli, že Kladno takhle umí hrát a dnešní vývoj zápasu jim vlil hodně energie do žil. Trestali jsme soupeřovy chyby a dnes jsme tady vybojovali třetí bod."

4. kolo play-down Sparta vs. Kladno 8:7

branky: 1. Klápa, 19. Louvar, 20. Pertlík, 22. Přívara, 27. Přívara, 32. Přívara, 50. Soukup - 3. Ujhelyi, 22. Pruner, 26. Krejča, 30. Bína, 38. Svatoš, 38. Krejča, 39. Marvánek, 60. Marvánek, rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc, diváků: 170, zásahy brankářů: Pech 20 - Beneš 17, po třetinách: 3:1, 3:6, 1:1.

Prvního dubna Sparta odehraje 5. kolo play-down, tentokrát na domácí půdě v Aréně Sparty, kde může sérii kompletně ukončit!

Dále čtěte