Mládež Sparty si zahrála přátelská utkání s výběrem Izraele!

Na začátku března starší žáci Barrandov, junioři a starší žáci z Podvinného mlýna odehráli přátelská utkání proti výběru Izraele. ,,Prezident Izraelské florbalové asociace mě kontaktoval na základě poskytnutého kontaktu od Michaela Blažíka s tím, že se se svou mládeží chystají navštívit Českou republiku a mají v plánu zahrát si zde přátelská utkání, která by pro Izraelský florbal byla velkým přínosem," komentuje celou akci šéftrenér Barrandovské akademie Daniel Wertheim.

30. listopad -1
Mládež Sparty si zahrála přátelská utkání s výběrem Izraele!

První z přátelských utkání se uskutečnilo na Barrandově, nejprve proti starším žákům a poté proti rezervním juniorům. Oba zápasy měly skvělý náboj a rozhodně nebyly rozhodnuty od prvních minut. Starší žáci Barrandov nakonec vyhráli 5:3 a junioři dokázali navázat na výhru svých mladších spoluhráčů a porazili Izrael 6:2. ,,Měl jsem možnost podívat se na výkony hráčů Izraele. Naprosto mě nadchla jejich bojovnost a odhodlanost zvítězit. Přesně tato obětavost a odhodlanost vybojovat těžká utkání u naší mládeže občas chybí a bylo skvělé vidět, že i my si z tohoto utkání můžeme něco vzít a zlepšit se. Chvíli jsem byl zaražený když jsem viděl, jak se Izraelci na střídačce zaradují z každé střely na bránu, po chvíli se mi to ale začalo líbit," doplňuje postřehy z utkání Daniel Wertheim. 

Utkání na Podvinném mlýně následovalo další den a nadšení ze hry bylo na místě. Izraelci dokázali vyhrát v poměru 5:1 a slavili tak vítězství!

Prezident Izraelské florbalové asociace Evgeny Mogilevskiy komentuje přátelská utkání takto:

,,Přijeli jsme do České republiky, protože je to nádherná země a jsou tu skvělí lidé. Váš florbalový rozvoj je na velmi vysoké úrovni. Tato přátelská utkání nám pomáhají stále se zlepšovat, což je pro nás strašně důležité. V těchto zápasech se představili hráči ve věku od dvanácti do šestnácti let. Náš plán je zúčastnit se kvalifikace pro MS v kategorii U19, které je na programu v roce 2018 a několik hráčů, kteří zde odehráli utkání se Spartou, budou mít možnost představit se na této kvalifikaci. Jsme velmi vděčni za přístup vedení Sparty a děkujeme za skvělá utkání."