Juniorky se blíží k závěru ligové soutěže

Devátý turnaj juniorek v Radlicích.

30. listopad -1
Juniorky se blíží k závěru ligové soutěže

Předposlední turnaj měly před sebou naše juniorky. Na něj jsme se sešli v Radlicích a tam se utkali s Panthers a velice silným Turnovem.


Do zápasu s Panthers jsme vstupovali s tím, že z tohoto zápasu počítáme s body. Ale nějak jsme se přepočítali. I když zpočátku to tak nevypadalo. Skóre otevřely soupeřky hned v úvodu zápasu a byl to jediný gól první třetiny. Ve druhé třetině jsme zápas otočili. Nejprve dala gól Naty s asistencí Kiki a pak ještě Ája s asistencí Báry. Ve třetí třetině soupeřky srovnaly a tento remízový stav se držel dlouho. Nám se nepodařilo využít tři přesilovky, na druhou stranu Nela vychytala nájezd. Naše střelecká snaha byla jalová a když už to vypadalo, že se rozejdeme smírně, přišel v probíhající poslední minutě, jako blesk z čistého nebe, gól do naší brány- 2:3.    

Bohužel jsme v tomto zápase selhaly ve střílení gólů, přestože jsme měli 28 střel (soupeř 19), dali jsme jen dva góly a to je zatraceně málo.  

Nevyužili jsme ani nabídnuté čtyři přesilovky (z toho 2x nedovolené vrážení na mantinel a za mantinel, zápas byl opravdu tvrdý a 2x za sekání).

Na druhou stranu jsme kvalitně odbránili naše dvě vyloučení (1x sekání, 1x hra rukou).


Z celkového průběhu tohoto zápasu nám zůstala jen trpká pachuť.



Sestava: G-Múčková - Červenková (1+0), Novotná (0+1), Zezulová - Jirková “C” (1+0), Pleskačová, Minaříková, Jelínková (0+1), Walderová



Na druhý zápas nás čekal vyzrálý tým Turnova, se kterým jsme se utkali nedávno v jejich domácí hale. Turnov svou hrou značně převyšuje ostatní týmy v této lize a určitě by mu slušela i prospěla vyšší soutěž než tato.

Zápas to byl pro nás náročný. Po zklamání a únavě z prvního zápasu se holky musely plně koncentrovat, aby nás soupeř nerozstřílel, tak jako mnoho jiných (např. naše dnešní soupeřky s nimi měly ze dvou zápasů skóre 2:27), to jsme nechtěli dopustit.

První vzájemný zápas s Turnovem skončil příznivým výsledkem 1:7 a tak jsme alespoň něco podobného chtěli zopakovat. A málem se nám to podařilo úplně přesně.

Oproti prvnímu měření sil s nimi jsme byli tentokrát víc odvážnější. Z obranného bloku jsme vyráželi do protiútoku a zkoušeli ohrozit bránu soupeřek. Opět byla naší slabinou přesná střelba, kdy jen 8 střel skončilo v prostoru brány. Za to soupeřky nás zasypaly vcelku slušně. Na Nelu vyslaly 33 střel a nechaly naši gólmanku pořádně vyniknout, když její procento úspěšnosti dosáhlo 78,79%.

Soupeř se zpočátku prezentoval nátlakovou hrou už po ztrátě míčku u naší brány. Jeho snahy nevycházeli a nám se podařilo první třetinu prohrát pouze jediným gólem!!

Ve druhém se soupeři nevedlo o nic lépe a postupně přešel na změnu taktiky a po ztrátě míčku se také zatahoval na svou polovinu. Druhou třetinu jsme opět zvládli dobře odbránit a prohráli jsme ji jen 0:2!!

Výrazněji se Turnov prosadil až v poslední třetině, kdy nám dal čtyři góly. Ale to bylo vše, což v celkovém součtu znamenalo skvělý výsledek 0:7. Škoda jen, že se nám nepodařilo dát alespoň nějaký gól. Minule se nám to podařilo až tři vteřiny před koncem, tak jsme čekali, jestli se Stigy opět neurve a nezopakuje to. A nechybělo moc, aby se to povedlo ve stejném čase znovu.

Co je potřeba zdůraznit a pochválit holky, že zápas zvládly skvěle takticky.


Sestava: G-Múčková - Červenková, Novotná, Zezulová - Jirková “C”, Pleskačová, Minaříková, Jelínková, Walderová


Teď už nás čeká poslední turnaj na Kladně, kde se utkáme s Chomutovem a Roudnicí a určitě bychom se chtěli rozloučit s touto ligovou sezonou úspěšně.