Začíná se od nuly a ve hře je opravdu hodně, říká Ondřej Svatoš!

Sparta po účasti v play-off sahala do posledního zápasu základní části ligy. V konečném součtu sparťanům chyběly dva body na osmé místo, které by zajistilo účast v play-off. Sparta je nyní v pozici účastníka v play-down a jejím soupeřem budou Kanonýři z Kladna! Ondřej Svatoš ví, že duel s Kladnem nebude vůbec lehký a sdílel s námi své názory na účast Sparty v play-down, které startuje už tento víkend!

30. listopad -1
Začíná se od nuly a ve hře je opravdu hodně, říká Ondřej Svatoš!

Ahoj Ondro, jak těžké je vstřebat fakt, že po loňském napínavém duelu v play-off s Chodovem, bude letos Sparta bojovat o udržení Superligy?

,,Loňská série s Chodovem sice byla vyrovnaná a napínavá, ale už je dávno pryč. Je jasné, že teď se prostě hraje o něco jiného než o titul. Vzhledem k tomu, že naše série začíná už pozítří, tak už máme naše hlavy nastavené směrem k play-down, které rozhodně nebude nic jednoduchého, ale jsme na něj připraveni."

Můžeš nám ve stručnosti popsat průběh celé základní části?

,,V průběhu základní části to s námi nevypadalo dobře, pak jsme měli lepší období a dokonce jsme na chvíli nakoukli do té horní osmičky. Pak jsme nezvládli pár zápasů s týmy kolem nás, ale i přesto, jsme o play-off bojovali do posledního kola. Sice nás čekal suverén z Boleslavi, ale zápas byl vcelku vyrovnaný a po remíze jsme sahali, bohužel."

Jak vnímáš soupeře pro play-down?

,,Já očekávám vyrovnanou sérii a těžkého soupeře. Náš poslední vzájemný zápas si sice oba týmy budou pamatovat, možná nám to posílí sebevědomí do série, ale jinak to nebude mít žádný vliv. Koneckonců oba zápasy s Kladnem v základní části se již nepočítají a začíná se od nuly a ve hře je opravdu hodně. Bude hodně záležet, který tým se lépe takticky a psychicky připraví na svého soupeře." 

Co bude vaší největší zbraní pro duely s Kladnem? Může to být třeba výhoda začátku série v domácím prostředí? 

,,Nebudu prozrazovat naše zbraně, kterými můžeme porazit Kladno, ale rozhodně si myslím, že začátek série v naší Sparta Aréně může být jistou psychologickou výhodou pro nás."

Oba zápasy play-down Spartu čekají už tento víkend, v sobotu od 18:00 a v neděli od 17:45 v Aréně Sparty na Podvinném mlýně! Těšíme se na vaši podporu - superligu udržíme společně! 

Dále čtěte