S Robim Koširem nejen o florbale!

Robi Košir patří mezi výrazné hráče mužského "A" týmu, díky své výšce 193 cm patří k nejvyšším hráčům ligy. Robi se však nevěnuje pouze florbalu, studuje na partnerské škole našeho klubu. ,,Je to náročné, ale mě to prostě baví. Studovat rozhodně chci," pochvaluje si studium na Unicorn College Robert Košir.

30. listopad -1
S Robim Koširem nejen o florbale!

Ahoj Robi, na konci roku 2016 se vám podařilo obrat o body Vítkovice a poté Sparta získala několik bodů s opravdu těžkými soupeři, jak by jsi zhodnotil druhou polovinu základní části ligy?

,,Ahoj! Je to pravda, podařilo se nám vyhrát s těžkými soupeři a dokázali jsme získat body, které jsme ztratili v první části, ale prohráli jsme důležitá utkání s Pardubicemi, Ostravou a Libercem. Myslím si, že se nám hraje lépe, když víme, že je soupeř lepší než my. Získat body proti takovým soupeřům je vždycky plus."

V neděli odehrajete poslední utkání základní části proti Mladé Boleslavi, pokud vyhrajete a bude při vás stát štěstí, máte šanci proklouznout do play-off, jak se na zápas těšíš?

,,Na ten zápas se těším hodně. Je to nejlepší tým české ligy a hrát proti Boleslavi je vždy těžké, každý si chce zažít těžké zápasy a vzít si z nich to nejlepší a samozřejmě zkusit zápas vyhrát. Jak jsem už říkal, hraje se nám lépe, když nejsme favoritem utkání. Myslím si, že s pevnou obranou Boleslav můžeme porazit."

V posledních utkáních jsi dokázal vždy bodovat, body sbíráš hlavně za asistence, je to tak?

,,Je to tak. Zkouším týmu pomáhat po všech směrech a pokud jsou to asistence, myslím, že se na mě nikdo zlobit nemůže. :-) Na druhou stranu, jsem trošku zklamaný, že nedávám tolik gólů, kolik by tým potřeboval. Věřím, že v budoucnu to bude mnohem lepší a budu sbírat body jak za asistence tak za vstřelené góly!"

Program "A" týmu je často velmi náročný, jak dokážeš skloubit studium na partnerské škole Unicorn College a hraní na tak vysoké úrovni?

,,Je to náročné, ale mě to prostě baví. Studovat rozhodně chci.  Zvládat do toho florbal je mnohdy opravdu zajímavé. Do školy chodím rád, protože vím, že všechny vědomosti, které zde mohu získat budu v budoucnu potřebovat a využiji je. Na škole se mi líbí, že nám přednáší lidé, kteří jsou naprostými odborníky v daném předmětu."

Co na škole studuješ a co tě na studiu nejvíce baví?

,,Nyní v prvním ročníku neděláme tolik programování, které mám opravdu rád. Většinou probíráme to, co já už znám a proto dostávám složitější úkoly, které se probírají až v dalším semestru a tím pádem se učím dopředu. To se mi velmi líbí, protože musím všechno najít sám a vždy si musím poradit. Je to věc, která je v dnešní době opravdu důležitá. Nejvíce mě určitě baví programování, ale další předměty jako ekonomie, management a právo také nejsou špatné." 

Jsi spokojený se svými výkony na hřišti i ve škole? 

,,Můj výkon na hřišti není tak dobrý, jak bych chtěl. Vím, že mám na víc a budu na tom dále pracovat. Školní výkony jsou dobré. Jsem rád za věci, které jsem se už naučil a těším se do dalších studijních let."

O škole Unicorn College se více dočtete ZDE.