Mladší žákyně přesvědčivě udržely účast ve druhém koši

Po postupu v minulém kole předvedly na vyšší úrovni mladší žákyně výborný výkon zejména proti silné Mladé Boleslavi

19. únor 2017
Mladší žákyně přesvědčivě udržely účast ve druhém koši

Druhý koš osmého ligového turnaje sezóny se odehrál v Nové sportovní hale v Mladé Boleslavi. 

Prvním soupeřem byl tým Florbalové akademie MB Dolní Bouzov. Naše poslední vystoupení ve druhém koši před vánocemi ukazovalo velký výkonnostní rozdíl mezi jednotlivými soutěžemi, a tak jsme do zápasu vstoupili s respektem. Ten ještě více narostl. když nám krátce po první buly soupeřky ukázaly předpisovou kombinaci až do prázdné brány a ujaly se vedení. Ještě v průběhu prvního střídání se však podařilo vyrovnat Andy a ukázalo se, že bychom nemuseli pouze lovit balónky ze sítě. V dalším střídání pak po krásné přihrávce Kamči Slovákové trefila horní růžek Naty a holky se ujaly vedení. V pokračujícím průběhu zápasu ale zkušené soupeřky ukázaly svou kvalitu a zrodil se jednoznačný výsledek. 

Na dalšího těžkého soupeře a taky pozdějšího vítězného finalistu A-tým Mladé Boleslavi jsme se v třízápasové pauze pečlivě připravili a sebevědomé soupeřky dokonale zaskočili. Hned při prvním střídání proměnila přihrávku Kamči Slovákové Lída. Ta krátce poté proměnila i nařízené trestné střílení a po dalších dvou gólech Andy už naše holky vedly 4:0. Na tomto úvodním stavu se také přímo mimořádným výkonem zasloužila v brance Kristýna, která předváděla skvělé zákroky i přehled při rozehrávce. Boleslavští byli zaskočeni natolik, že si už v první půli brali timeout. Podařilo se jim sice snížit ale o přestávce svítil na tabuli stav 6:2 v náš prospěch. Ve druhé půli holky bohužel postupně začaly ztrácet soustředěnost a také začaly docházet síly strůjkyním náskoku i naší vyčerpávající obranné hry Andy a Lídě, navíc se od nás odvrátilo štěstí i při několika smolných odrazech, a tak se nakonec Boleslavským podařilo vyrovnat.

Třetí zápas proti týmu Rudné pak byl i přes nižší tempo jednoznačně v režii našich holek, všechny se postupně prosadily jako střelkyně nebo asistentky u gólů a účast ve druhém koši jsme tak tentokrát bez potíží udržely.

Turnaj by se dal z naší strany zhodnotit jako velmi vydařený, oproti poslední účasti na této úrovni byl vidět velký posun, a to jak v individuálních dovednostech, tak v týmové hře. Všem bez výjimky patří za přístup k turnaji velká pochvala, u všech holek bylo vidět, jak jim na týmu záleží, což dokazovaly i skandovaným fanděním na střídačce. Navíc každá z holek měla alespoň nějakou pasáž, kdy se jí hodně dařilo a mohly být se svým výkonem spokojeny. Jednoznačně nejlepším týmovým výstupem pak byl první poločas proti Mladé Boleslavi.

Statistika: Sparta-Bouzov 3:9 (Andy 2+0, Naty 1+0, Kamča S. 0+1), Sparta - Boleslav 8:8 (Andy 4+0, Lída 2+1, Vaness 1+1, Kamča S. 1+0, Naty 0+1), Sparta - Rudná 10:5 (Vaness 5+0, Naty 2+1, Kamča S. 2+0, Andy 1+3, Kamča Č 0+2, Kristýna 0+2, Péťa 0+1)

Soupiska: Lidija Luklinska (1.+3.z.G), Andrea Břeská, Vanessa Strouhová, Natálie Kovačová, Kamila Slováková, Kamila Čehylová, Kristýna Jalovcová (2. z. G), Petra Krejcárková