Mladší žákyně odehrály 6. ligový turnaj

Na Žižkově vybojovaly mladší žákyně 2. místo

17. leden 2017
Mladší žákyně odehrály 6. ligový turnaj

První turnaj mladších žákyň v roce 2017 pořádal tým Elite a odehrál se v hale Sokola Žižkov Na Balkáně. Zúčastnilo se ho 7 týmů. Hned prvním soupeřem byl náš výsledkově neoblíbený soupeř Tatran Střešovice. Ani napotřetí se nám nepodařilo tento vyspělý tým porazit, ikdyž tentokrát k bodovému zisku nebylo daleko a zejména na začátcích obou poločasů se střešovické holky měly co otáčet. Naše pěkné akce však končily špatným zakončením nebo zákrokem výborné brankářky soupeřek, zatímco Tatran vstřelil hned tři velmi šťastné góly. Druhým soupeřem byl domácí tým Elite, který už na rozdíl od úvodních turnajů přivezl celkem početný tým děvčat, ale kvalitou se našim holkám nemohl rovnat. V zápase bylo pozitivní, že na rozdíl od předchozích podobných formalitních zápasů naše holky podvědomě nebraly zápas jako závod kdo dá víc gólů, ale předváděly řadu pěkných akcí, kdy krásné kombinace nepředváděly jen Andy s Vanesskou, ale i Lída s Natkou, a všechny holky na hřišti se zapsaly mezi střelkyně. Nulu v brance vychytala Kamča Čehylová. Třetího soupeře - Sokol Královské Vinohrady jsme sledovali ve vyrovnaném zápase s Tatranem a očekávali jsme tedy další těžký zápas. Očekávání se naplnilo a ve velmi pěkném zápase plném zvratů jsme o gól zvítězili. Do branky se postavila zkušená Lída, která opět svými pěknými výhozy do brejků asistovala u dvou gólů a o naše góly se pak postaraly Vanesska, Natka a zejména Andy která zajistila i rozhodující branky. Tato trojice hráček po timeoutu ubránila i poslední minutu utkání.

Statistiky: ACS-Tatran 4:8 (Vanesska 2+1, Andy 1+3, Lída 1+0) ,ACS- Elite 15:0 (Vanesska 4+1, Andy 2+5, Lída 2+3, Kristýnka 3+0, Natka 2+1, Adrianka 2+1),  ACS-Vinohrady 10:9 (Andy 6+3, Vanesska 3+1, Natka 1+1, Lída 0+2)

Sestava: Andrea Břeská, Lidija Luklinska, Vanessa Strouhová, Natálie Konvačová, Kamila Čehylová, Adriana Vebrová, Kristýna Jalovcová