PREVIEW! V neděli proti Pardubicím o naději!

V neděli čeká Spartu šestnácté kolo Tipsport Superligy, ve kterém na své domácí půdě přivítá Pardubice, které v ligové tabulce drží desátou příčku a na Spartu ztrácí pouhý bod.

30. listopad -1
PREVIEW! V neděli proti Pardubicím o naději!

První vzájemné střetnutí se v této sezóně odehrálo na domácí půdě Pardubic. Už první třetina byla velmi vyrovnaná, ale díky přesnějším střelám Pardubice odcházely do šatny s dvoubrankovým náskokem 2:0.  V druhé třetině se Sparta vydala na stíhací jízdu a dokázala překlopit příznivý stav zápasu na svou stranu, kdy v  závěru druhé třetiny vedla 3:2. Díky trefě Martina Zozuláka v 54. minutě dospěl zápas do prodloužení a následných samostatných nájezdů. Jediným úspěšným střelcem byl v této disciplíně Ondřej Svatoš a tak pro Spartu získal druhý bod z tohoto utkání.

Tým Pardubic do letošní sezóny vstoupil podobně jako Sparta. První zápasy nebyly vůbec špatné. Pardubice často dokázaly potrápit i papírově silnější soupeře a dařilo se jim hrát velmi vyrovnaná utkání, bodovat se však podařilo až v pátém kole, kdy doma porazily Ostravu.

Mezi nejlepší střelce Pardubic v tuto chvíli patří tahoun týmu Martin Zozulák, dále pak Ivo Teichman a Petr Němeček, který v minulosti působil v dresu Sparty. V bráně nastupuje tradičně Jakub Levinský, který v posledním zápase proti Liberci v závěrečných nájezdech vychytal Pardubicím bod navíc. 

Sparta má za sebou sérii dvou vyhraných zápasů ve kterých brala vždy 3 body. Pardubice na závěr roku 2016 prohrály a vstup v novém roce nebyl stoprocentní, o body se musely dělit s Libercem. Stejně jako Sparta tak i Pardubice pomýšlejí na účast v play-off.

Kterému týmu se podaří bodovat? Budou se body dělit stejně jako při utkání v Pardubicích? Zjistíme to v neděli od 18:00 na Podvinném mlýně! 




Dále čtěte