Preferoval jsem výjezd někam do Skandinávie, říká Čermák!

Ve Spartě s florbalem jako malý začínal a dotáhl to zde až k rovné stovce utkání v nejvyšší soutěži. Nyní se ovšem ze studijních důvodů rozhodl svou Spartu minimálně na půl roku opustit.

30. listopad -1
Preferoval jsem výjezd někam do Skandinávie, říká Čermák!

O tomto víkendu opouštíš sparťanskou kabinu a zamíříš na studijní pobyt do Švédska. Proč zrovna tato severská země?

Preferoval jsem výjezd někam do Skandinávie. Zaprvé se mi tam osobně líbí a zadruhé je známo, že jsou tam dobře jazykově vybavení, takže bych neměl mít problém s domluvou v angličitně. Zároveň jsem musel trochu kalkulovat, abych prošel sítem výběrového řízení na domácí universitě, abych se vůbec někam dostal. Nakonec mi tedy byl přidělen Jönköping, tak doufám, že se to ukáže jako dobrá volba.

Zahraješ si tam při své studiu i nějakou místní ligu nebo florbalku pověsíš na nějaký čas na hřebík?

Žádné angažmá jsem nesháněl, místní studentská unie se velmi aktivně stará o volnočasový program, takže se nebojím, že by nebylo co dělat. Florbalka není úplně šikovné zavazadlo, pokud člověk potřebuje mít s sebou věci na několik měsíců. K florbalu se tak maximálně dostanu v rámci nějakého školního kroužku a snad se mi podaří dostat i na nějaký zápas místního klubu nebo nedalekého Mullsjö

Na začátku sezóny si nepatřil do základní sestavy. V průběhu listopadu si se do ní však dokázal postupně prokousat a svými výkony se v ní i napevno usadit. Co stálo za tvým herním vzestupem?

Těžko říct, nejspíš kombinace změn na trenérském postu a několika zranění. Byl jsem na takovou situaci připravený, počítal jsem, že asi nebude mojí výhodou, že se chystám v půlce sezony odjet. Jsem však rád, že jsem nakonec nějaké ty zápasy odehrál a že byly většinou i vítězné

V posledních utkáních si patřil mezi nejlepší hráče. Nemrzí tě, že odjíždíš právě v tuto chvíli?

Nevím, jestli mezi nejlepší, myslím, že se herně v tu chvíli zvedlo více lidí. Mrzet mě může, že jsem se do sestavy neprotlačil dříve, ale teď s tím už nic neudělám, řeším spíše co mě čeká v zahraničí než to co by bývalo mohlo být tady.

Myslíš, že tým má na to dohnat svou bodovou ztrátu na postupovou osmičku a zahrát si tak play-off?

Šance tu určitě je. Jen si prostě kluci už nesmějí dovolit téměř žádné bodové ztráty. Myslím si, že ten tým je silný a je v lize schopný hrát s kýmkoliv. Takže klukům věřím a držím palce ať se postup do play-off povede.

Symbolicky bylo utkání proti Vítkovicím tvým stým v nejvyšší soutěži. Věděl si, že máš před sebou takovéto jubileum? Má pro tebe nějaký význam?

Je hezké, že se mi to podařilo, takhle to číslo aspoň pěkně vypadá. Jsem o to radši, že se nám v tom zápase podařilo vítězit. Abych ale řekl pravdu, nijak jsem to dopředu neřešil, sám jsem se to dozvěděl až o nějaké dva dny později.