Zlepšený výkon Sparty na výhru proti Tatranu opět nestačil!

Ani ne 24 hodin po skončení superligového utkání mezi Spartou a Tatranem se proti sobě stejní soupeři postavili znovu. Tentokráte však změřili své síly v rámci osmifinálové skupiny Poháru České pojišťovny na domácí půdě Střešovic.

30. listopad -1
Zlepšený výkon Sparty na výhru proti Tatranu opět nestačil!

Nabuzen jasným ligovým vítězstvím začal Tatran hned od úvodní buly diktovat tempo. Už na začátku druhé minuty otevřel za domácí skóre Jakub Kolísko. O dvě minuty později bylo Spartě ještě hůř. Po faulu putoval na trestnou lavici Marvánek. Sparťané hráli v oslabení dobře, domácí do vážnějších šancí nepouštěli a nedovolili tak domácím navýšit vedení. Střešovice tedy svou první přesilovou hru nevyužili, přesto brzy Spartě odskočili do dvoubrankového vedení. V polovině osmé minuty vstřelil svou druhou brankou v utkání Jakub Kolísko. Sparťané po druhé obdržené brance zabrali a dvě minuty po Kolískově brance se jim podařilo zásluhou chytré Bínovi střely snížit na 1:2. Hra se po Bínově brance začínala postupně vyrovnávat a sparťané se stále častěji dostávali před branku domácích. Oba týmy si před koncem první třetiny vytvořili dobré pozice pro skórování, žádný ze střelců ale nemířil přesně, a skóre už se tak nemělnilo.

Druhou třetinu odstartovala Sparta několika šancemi, bohužel žádnou z nich nedokázala proměnit. Dále pak hra pokračovala v tempu z konce první části. Oproti první třetině ovšem na hřišti přibilo soubojů. Na další branku v utkání se čekalo až do poloviny třetiny, kdy se z dorážky prosadil domácí Svoboda. Sparťané se svou odpovědí na Svobodův přispěchali opravdu rychle. Už osmnáct vteřin po jeho brance zamířil přesně na bližší tyč Ujhelyi a snížil tak na 2:3. Bohužel ani Střešovice se svou odpovědí dlouho neotáleli a už v polovině třicáté druhé minuty vrátil domácím dvoubrankové vedení Váňa. Přes velké množství další šancí už žádná branka na žádné straně napadla, a tak byl stav po dvou třetinách 4:2 pro Tatran.

Vyrovnaná hra pokračovala i na začátku poslední části, ale oproti předchozím třetinám se na hřišti opět přiostřilo. Výsledkem důraznější hry obou týmů bylo na začátku čtyřicáté páté minuty vyloučení Marvánka a domácího Tlapáka za vzájemnou strkanici. Hra ve čtyřech více svědčila domácím, kteří zásluhou Meliše navýšili své vedení na 5:2. Třináct minut před koncem dostali výhodu přesilové hry také sparťané, ale přes několik slibných příležitostí ji využít nedokázali. V polovině padesáté čtvrté minuty bylo po sparťanské hře na zemi nařízeno trestné střílení. Za Tatran se k nájezdu postavil Jakub Kolísko, který zkušeně proměnil a završil tak svůj hattrick. Necelé dvě minuty před koncem byl vyloučen domácí Švejkovský. Bohužel ani tentokrát nedokázali sparťané výhodu přesilové hry využít a naopak inkasovali. Z trestného údery v blízkosti Kotoučkovi branky se prosadil Svoboda, který svou druhou brankou v utkání upravil na konečných 7:2 pro domácí Tatran. 

Tatran Střešovice - AC Sparta Praha 7:2
branky: 2. Jakub Kolísko, 8. Jakub Kolísko, 31. Jan Svoboda, 32. Tomáš Váňa, 46. Milan Meliš, 54. Jakub Kolísko, 60. Jan Svoboda - 10. Milan Bína, 31. Lukáš Ujhelyi; rozhodčí: Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení: 3:2; využití: 0:0; diváků: 85; zásahy brankářů: Tomáš Kafka 26 - Michal Kotouček 21; po třetinách: 2:1, 2:1, 3:0;

Dále čtěte